BESTIL TILBUD
77 34 68 01

Kilimanjaro trek: Lemosho ruten

Ruten med bedst chance for at nå til tops

10 dage fra 19.995,-

Kilimanjaro trek: Lemosho ruten

10 dage fra 19.995,-

 • OVERSIGT
 • INDHOLD OG PRISER
 • OVERNATNING
 • ALLE REJSEFORSLAG
 • BESTIL TILBUD

Gå fra regnskov til gletsjer på et stort eventyr

Et trek til toppen af Mount Kilimanjaro – verdens højeste fritstående bjerg – er en af de oplevelser, man aldrig glemmer. Der er forskellige ruter til toppen, men Lemosho-ruten er den med størst sandsynlighed for at gennemføre, fordi den er længere og derfor sikrer en god akklimatisering på vej op. Det er desuden en meget smuk og varieret rute, der går gennem fem forskellige klimazoner .

Dette er en individuel rejse (ikke en gruppetur), hvor I får jeres egen personlige guide, bærere og kokke. Det betyder også, at I kan starte trekket lige den dag, I ønsker.

Foreslået rejseplan
DAG 1-2: MOSHI (880 M)

Mount Kilimanjaro fra MoshiI flyver til Kilimanjaro International Airport, som ligger tæt på Mount Kilimanjaro, så I kan være heldige allerede at se det enorme bjerg fra flyet, når I lander.

Herfra kører I til den lille by Moshi, som ligger for foden af bjerget. Her tilbringer I første nat. Vi foreslår at bruge ankomstdagen på at slappe af og gå tidligt i seng. Ønsker I en hel dag i Moshi, kan I forlænge turen med en overnatning mere her. Ellers er der afgang næste morgen.

DAG 2-3: LEMOSHO GATE (2.400 M) - BIG TREE CAMP (2.650 M)

Mount Kilimanjaro udsigt fra savannenDagen starter klokken 9, hvor I bliver hentet af jeres guide på hotellet i Moshi. Sammen kører I til Londorossi Gate (2.250 m), som er indgangen til Kilimanjaro National Park. Her bliver I registreret og møder jeres bærere, som vil trekke med jer hele vejen og bære oppakningen. I spiser frokost og kører derefter de sidste 40 minutter til Lemosho Gate (2.400 m), hvor trekket starter.

Turen op starter med at gå gennem frodig, smuk regnskov fuld af eksotiske dyr og planter. I har blandt andet mulighed for at møde en af de fine hvide eller sorte colobusaber. Sent på eftermiddagen ankommer I til Big Tree Camp, hvor der er slået lejr for første nat på bjerget.

Dagens trek:

 • Trekkingtid: 3-4 timer
 • Distance: 7 kilometer
 • Terræn: Regnskov
DAG 3-4: BIG TREE CAMP (2.650 M) - SHIRA 1 CAMP (3.600 M)

Shira camp på Mount KilimanjaroNæste morgen vågner I på bjerget og spiser morgenmad i campen. Herefter fortsætter turen op gennem den smukke, tætte skov og senere ud på det mægtige Shira Plateau, hvor landskabet ændrer sig og bliver mere åbent. Her befinder I jer i klimazonen moorland, som er har lave buske, mos og særprægede planter. Det er meget flotte landskaber, I går i.

På vejen venter en frokost og flere små pauser, hvor I har tid til at nyde de flotte omgivelser. Efter omkring fem timer ankommer I til Shira 1 Camp, hvorfra I har en fantastisk udsigt til den ene af Kilimanjaros tre toppe, Kibo.

Dagens trek:

 • Trekkingtid: 5-6 timer
 • Distance: 7 kilometer
 • Terræn: Bjergskov og hede
DAG 4-5: SHIRA 1 CAMP (3.600 M) - SHIRA 2 CAMP (3.850 M)

Bestige Mount KilimanjaroTredje morgen i træk med tidlig vækning er I ved at vænne jer til det. Dagen står på et lidt længere trek på seks-syv timer, så der skal tankes op til morgenmaden. Herefter fortsætter ruten henover Shira-plateauet, som er et forholdsvis let og fladt trek.

Efter et par lette timer når I til Shira Cathedral, som er en top i 3.900 meters højde, I kan vælge at bestige eller ej. Det anbefales at gøre det for at akklimatisere, så I langsomt vænner jer til højden. Og så er udsigten fra toppen det hele værd.

Derefter går ruten lidt nedad igen til Shira 2 Camp, som ligger i 3.850 meters højde.

Dagens trek:

 • Trekkingtid: 6-7 timer
 • Distance: 10 kilometer
 • Terræn: Hede
DAG 5-6: SHIRA 2 CAMP (3.850 M) - BARRANCO CAMP (3.950 M)

Barranco Hut camp på Mount KilimanjaroI dag venter nye landskaber. Ruten forlader hurtigt Shira-plateauet, og naturen bliver mere ørkenagtig. Der kommer mindre og mindre vegetation, og det begynder at blive mere råt og øde. Der vil være betagende udsigter til blandt andet Mount Meru, som er et 4.566 meter højt bjerg, der ligger 70 kilometer fra Mount Kilimanjaro.

Ruten fortsætter op til det såkaldte Lava Tower, som ligger i 4.600 meters højde og byder på endnu en fantastisk udsigt til Western Breach, som er en bjergryg, der er berygtet for kun at blive besteget af de mest frygtløse. Jeres egen tur er dog meget sikker, og formålet med i dag er blot at akklimatisere, hvilket øger chancerne for at komme til tops uden ubehag.

I ankommer til Barranco Camp, som ligger fantastisk med udsigt til topppen.

Dagens trek:

 • Trekkingtid: 7-8 timer
 • Distance: 10 kilometer
 • Terræn: Hede
DAG 6-7: BARRANCO CAMP (3.950 M) - KARANGA CAMP (4.000 M)

Udsigt over Mount Meru fra Mount KilimanjaroDagens trek starter med en stigning i cirka to timer, når I går op ad den såkaldte Barranco-mur. Den ser værre ud på afstand, end den egentlig er under fødderne. Det er en lidt anderledes, men spændende strækning på vej til toppen.

På toppen af væggen skifter landskabet igen, og planterne bliver færre og færre. I befinder jer her i den alpine ørken, som er mere gold, men meget smuk. Der venter blandt andet en ubeskrivelig udsigt til Mount Meru.

Sidste del af strækningen går nedad til Karanga-dalen, hvor I skal overnatte.

Dagens trek:

 • Trekkingtid: 3-4 timer
 • Distance: 5 kilometer
 • Terræn: Hede og alpin ørken
DAG 7-8: KARANGA CAMP (4.000 M) - BARAFU CAMP (4.600 M)

Barafu camp på Mount KilimanjaroDenne dag står i opladningens tegn. I skal ikke vandre ret langt eller udfordrende, da I skal være klar til opstigningen næste dag. Ruten går op til Barafu Camp, som ligger i 4.600 meters højde. I har nu brugt seks dage på at nå hertil, så jeres kroppe har med stor sandsynlighed vænnet sig til den tynde luft.

Om eftermiddagen slapper I af ved campen og spiser en tidlig aftensmad, så I kan gå tidligt i seng. I vil nemlig blive vækket ved midnatstid, hvor opstigningen starter.

Dagens trek:

 • Trekkingtid: 4 timer
 • Distance: 4 kilometer
 • Terræn: Alpin ørken
DAG 8-9: BARAFU CAMP (4.600 M) - UHURU PEAK (5.895 M) - MWEKA CAMP (3.100 M)

Uhuru Peak, toppen af Mount KilimanjaroSå er det blevet tid til turens højdepunkt – bogstaveligt talt! Dagens trek bliver det absolut hårdeste, men også det fedeste. “Dagen” starter ved midnatstid, hvor I står op til en kop te og lidt kiks, inden I begynder opstigningen. I seks-syv timer midt om natten går I roligt mod toppen med masser af pauser undervejs.

Første mål er Stella Point, som ligger i 5.750 meters højde. Her vil I blive belønnet med en storslået solopgang, som vil give jer fornyet energi til det sidste seje træk.

I går den sidste lille time, før I endelig når turens mål Uhuru Peak. 5.895 meter over havets overflade vil I glemme alt om den seneste uges anstrengelser. I vil have udsigt over Kilimanjaros krater, store isgletsjere og det uendelige, flade land under jer. Der er koldt på den snedækkede top, men I får tid til at nyde følelsen og tage masser af billeder.

Derefter går turen nedad. Først tilbage til Barafu Camp, hvor I har tid til et hvil og frokost. Derefter fortsætter I til Mweka Camp (3.100 m). Der er langt ned, og benene vil være trætte, men det kommer til at føles som en leg ovenpå dagens bedrift.

Dagens trek:

 • Trekkingtid: 7 timer op og 6 timer ned
 • Distance: 5 kilometer op og 12 kilometer ned
 • Terræn: Sne og is på toppen, alpin ørken, hede og bjergskov længere nede
DAG 9-10: MWEKA CAMP (3.100 M) - MOSHI (880 M)

Dendrosenecio på Mount KilimanjaroDet er trekkets sidste dag, og det bliver en let en af slagsen. I er så langt nede igen, at turen fra Mweka Camp til Mweka Gate går gennem regnskoven på Kilimanjaros nederste del. Det tager omkring tre-fire timer at gå den sidste strækning. Ved Mweka Gate bliver I registreret igen – nu med fornøjelsen af at kunne sige, I har været på toppen.

Dagens trek:

 • Trekkingtid: 3-4 timer
 • Distance: 10 kilometer
 • Terræn: Regnskov

Fra gaten bliver I kørt tilbage til jeres hotel i Moshi, hvor et dejligt, varmt bad og en rigtig seng venter.

Dagen efter kan I flyve hjem til Danmark eller fortsætte rejsen

TILKØB: AFSLAPNING PÅ LUKSUS LODGE

Efter en uge med hårdt fysisk arbejde har I fortjent at blive forkælet lidt. Har I tid til at forlænge rejsen med et par dage, foreslår vi at tage et par nætter på den luksuriøse Mount Meru Lodge & Sanctuary. Den ligger på vejen tilbage til Kilimanjaro International Airport, så det er nemt at kombinere.

Lodgen er lille og charmerende. Med sine kun 17 værelse og den frodige, grønne have omkring den gamle bygning tilbyder Mount Meru Lodge & Sanctuary et eksklusivt og afslappende ophold. Nyd komforten på de rummelige værelser, udsigten til vilde dyr fra terrassen og forfriskende dyp i poolen. Om aftenen venter lækre måltider på restauranten, der tilbyder servering under åben himmel.

Se lodgen:

TILKØB: SAFARI OG/ELLER ZANZIBAR

ZanzibarDrømmer I om den helt store Afrika-rejse, kan I også kombinere Kilimanjaro trek med safari og/eller badeferie.

For eksempel kan I tage en indenrigsflyver til Zanzibar eller tage på safari i den nærliggende Serengeti National Park. Eller hvad med begge dele?

Se for eksempel vores rejseforslag til en kombination af safari og badeferie i Tanzania. Eller hvis I er mest til ren afslapning, kan I kigge på vores rejseforslag til Zanzibar med tropisk afslapning og farverig kultur.

Men husk, at intet ligger fast. Vi kan sammensætte jeres rejse, lige som I ønsker.

REJSENS PRIS OG INDHOLD
Sæson
Rejseperiode
Længde
Priser
Højsæson7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/1010 dagefra 20.595,- pr. pers.
Lavsæson1/3 – 30/6 og 1/11 – 19/1210 dagefra 19.995,- pr. pers.
Sommersæson1/7 – 13/810 dagefra 19.995,- pr. pers.
Jul og nytår20/12 – 6/110 dagefra 21.995,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Priserne er udregnet på baggrund af bestilling ca. 10 måneder inden afrejse.

Rejsen indeholder
 • Fly tur/retur fra Danmark til Kilimanjaro International Airport
 • Transfer tur/retur fra lufthavnen til indkvartering
 • Indkvartering i Moshi på basisniveau (kan opgraderes)
 • Transport fra Moshi til Lemosho Gate og tilbage fra trekkets afslutning
 • Private, vandtætte kvalitetstelte (til alle årstider)
 • Store spisetelte og udstyr til madlavning
 • Alle måltider, vand og varme drikkevarer på trekket
 • Professionel, engelsktalende guide
 • Bærere og kokke
 • Entré til Kilimanjaro National Park
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Drikkepenge
 • Visum
 • Trekkingtøj og sovepose

Vores rejseforslag

PRISOVERSIGT

Sæson
Rejseperiode
Længde
Priser
Højsæson7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/1010 dagefra 20.595,- pr. pers.
Lavsæson1/3 – 30/6 og 1/11 – 19/1210 dagefra 19.995,- pr. pers.
Sommersæson1/7 – 13/810 dagefra 19.995,- pr. pers.
Jul og nytår20/12 – 6/110 dagefra 21.995,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Priserne er udregnet på baggrund af bestilling ca. 10 måneder inden afrejse.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.

Rejsen indeholder
 • Fly tur/retur fra Danmark til Kilimanjaro International Airport
 • Transfer tur/retur fra lufthavnen til indkvartering
 • Indkvartering i Moshi på basisniveau (kan opgraderes)
 • Transport fra Moshi til Lemosho Gate og tilbage fra trekkets afslutning
 • Private, vandtætte kvalitetstelte (til alle årstider)
 • Store spisetelte og udstyr til madlavning
 • Alle måltider, vand og varme drikkevarer på trekket
 • Professionel, engelsktalende guide
 • Bærere og kokke
 • Entré til Kilimanjaro National Park
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Drikkepenge
 • Visum
 • Trekkingtøj og sovepose
Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Arusha
Mount Meru Hotel

Mount Meru Hotel er byens store, kendte luksushotel, der ligger højt med udsigt over grøn natur og hotellets golfbane. Det er én stor bygning med en stor have til, hvor der er pool og plads til afslapning i det grønne.

Hotellet har 178 moderne indrettede værelser med aircondition, fri internet, tv, værdiboks og mulighed for at lave te og kaffe. Der dobbeltværelser, større værelser med plads til en opredning og familiesuiter med plads til fire.

Der er to restauranter, to barer og en café, hvor I kan nyde et lækkert måltid eller en velfortjent drink efter en dag på farten. I den ene restaurant er der buffet til morgen, frokost og aften, mens den anden restaurant serverer international mad à la carte til frokost og aftensmad.

I kan naturligvis også spille på hotellets 9-hullers golfbane, eller I kan blive forkælet med massage og wellness i hotellets spa.

Mount Meru Game Lodge & Sanctuary

Denne lodge ligger cirka en halv times kørsel fra Arusha og er en eksklusiv lodge i romantisk stil. Den er fra 1961 og dermed en af de ældste i Tanzania. Ejerne har bevaret det gamle look, men opdateret det løbende, så komforten er tidssvarende. Den ligger i en smuk, grøn have og inviterer til at slappe helt af og nyde roen og naturen.

Der er 17 værelser, hvoraf de fleste er dobbeltværelser, men i to af dem er der plads til en hel familie. De har alle en stor drømmeseng med myggenet omkring og badeværelse en suite.

Lodgen har også en række fællesarealer, I kan nyde. Indenfor er der en lounge med bløde stole og en velekviperet bar. Udenfor er der en pool, en terrasse i skyggen af store mangotræer og et spiseområde, hvor I kan nyde kokkens lækkerier under åben himmel.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.