BESTIL TILBUD
77 34 68 01

Kilimanjaro trek: Machame ruten

Den smukkeste rute til toppen

9 dage fra 16.995,-

Kilimanjaro trek: Machame ruten

9 dage fra 16.995,-

 • OVERSIGT
 • INDHOLD OG PRISER
 • OVERNATNING
 • ALLE REJSEFORSLAG
 • BESTIL TILBUD

Få en oplevelse for livet i seks kilometers højde

At bestige Mount Kilimanjaro – verdens højeste fritstående bjerg – er en drøm for mange, og vi hjælper hjertens gerne med at gøre den til virkelighed. Der er forskellige ruter til toppen, men Machame-ruten anses af mange for at være den smukkeste. Det er en fysisk udfordring for de fleste, men I behøver ikke være bjergbestigere for at tage på dette trek. Og når I når Uhuru Peak 5.895 meter over havets overflade, garanterer vi, at det er turen værd.

Dette er en individuel rejse (ikke en gruppetur), hvor I får jeres egen personlige guide, bærere og kokke. Det betyder også, at I kan starte trekket lige den dag, I ønsker.

Foreslået rejseplan
DAG 1-2: MOSHI (880 M)

Kilimanjaro fra MoshiVelkommen til Afrika! I lander i Kilimanjaro International Airport, som ligger lige mellem Tanzanias mest kendte nationalparker og det berømte bjerg af samme navn, som I vil stå på toppen af om seks dage.

Den første aften anbefaler vi at tage den med ro på jeres hotel i byen Moshi og få en god nats søvn, inden trekket starter tidligt næste morgen. Ønsker I ikke at starte dagen efter ankomst, kan I tage en nat mere i Moshi og bruge en fuld dag på at lade op til trekket.

DAG 2-3: MACHAME GATE (1.600 M) - MACHAME CAMP (2.800 M)

Camp på ruten Machame på vej til toppen af KilimanjaroEfter en tidlig morgenmad på hotellet i Moshi bliver I hentet af jeres guide, som skal følge jer resten af turen. I kører til Machame Village, der ligger for foden af det majestætiske bjerg. Her kan I tanke op på vand og få udleveret den frokost, I skal spise senere. Derefter kører eller går I de sidste tre kilometer til Machame Gate (1.600 m), som er der, hvor trekket starter.

Her venter bærerne, som er de mænd, der vil følges med jer, bære alle tingene, opsætte telte og lave mad. De organiserer alle tingene, mens I bliver registreret hos Tanzania National Parks (TANAPA), som regulerer området.

Når alt er klart, begynder turen op gennem regnskoven. Her kan der falde regn og være tåget, men her er også et rigt dyreliv. Kig for eksempel efter colobusaber, der kravler omkring jer. På halvvejen spiser I jeres medbragte frokost og får et hvil til benene, inden I fortsætter videre til Machame Camp (2.800 m), hvor I ankommer sent på eftermiddagen.

Her venter bærerne og kokken, der har vandret i forvejen, med vand og snacks. På det tidspunkt har de allerede slået jeres telte op og er i gang med at forberede aftensmaden. Når I har spist, er det tidligt i seng – og husk allerede det varme tøj i denne højde, for temperaturerne kan nå ned omkring frysepunktet om natten.

Dagens trek:

 • Trekkingtid: 7 timer
 • Distance: 18 kilomter
 • Terræn: Regnskov
DAG 3-4: MACHAME CAMP (2.800 M) - SHIRA CAMP (3.750 M)

Shira Hut på Mount Kilimanjaro i TanzaniaGodmorgen på bjerget! I bliver vækket tidligt med varme drikke og en solid morgenmad, så I har fornyet energi at gå på. Efter morgenmaden begiver I jer videre op ad Kilimanjaro. I forlader den fugtige, tætte skov og kommer op på heden, hvor landskabet er mere åbent og tørt, men stadig meget smukt. I kommer blandt andet til at gå over mange vandløb og over en bjergryg af store sten.

Ved eftermiddagstid ankommer I til den næste camp, Shira Camp (3.750 m), som ligger på en eventyrlig placering med udsigt over den vestlige del af Kilimanjaros bjergrygge til den ene side og østlige del med hvide gletsjere til den anden side. Den kan I nyde, mens I får vand, en varm kop te og velfortjente snacks. Ligesom første dag vil bærerne og kokken stå klar med det hele, når I kommer frem, og middagen vil blive serveret tidligt.

Dagens trek:

 • Trekkingtid: 6 timer
 • Distance: 9 kilometer
 • Terræn: Hede
DAG 4-5: SHIRA CAMP (3.750 M) - BARRANCO CAMP (3.950 M)

Barranco Hut CampNu er I efterhånden ved at have styr på rytmen: tidligt op, stor morgenmad og afsted. I dag forlader I hedeterrænnet og begynder at bevæge jer mere op i det rå landskab, hvor der er mange sten, og de få planter, der pryder landskabet, er hårdføre, ørkenagtige planter. I får smukke udsigter over de åbne landskaber og kan blandt andet se områdets andet store bjerg, Mount Meru, 70 kilometer derfra.

Efter fem timers trekking vil det kendte Lava Tower (4.630 m) rejse sig for øjnene af jer. “Tårnet” er dannet ved et vulkanudbrud, dengang Kilimanjaro var en aktiv vulkan for mange tusind år siden. I dag er det et imponerende syn, og I har mulighed for at bestige tårnet. Det er dog også i denne højde, at nogle føler højdesygen, så det er en valgfri mulighed, afhængigt af hvordan I har det.

Efter frokost ved Lava Tower går I nedad til Barranco Camp (3.950 m), som ligger 680 meter længere nede, så her får jeres kroppe lov at vænne sig til højden uden at skulle overnatte for højt.

Dagens trek:

 • Trekkingtid: 7 timer
 • Distance: 15 kilomter
 • Terræn: Hede og alpin ørken
DAG 5-6: BARRANCO CAMP (3.950 M) - KARANGA CAMP (4.000 M)

Udsigt over Uhuru PeakDagens rute er ikke så lang som på de første dage, men til gengæld skal I op ad den såkaldte Great Barranco Wall. Den kaldes også Barranco Breakfast Wall, fordi det er dagens første projekt efter morgenmaden. Det er en stejl stigning op ad en 300 meter høj klippevæg, men alle siger, at den ser værre ud, end den er, så frygt ej! Fra toppen vil I kunne se skyer under jer og Heim-gletsjeren i horisonten, så det er besværet værd.

Herefter går I i Karanga-dalen, hvor stierne går op og ned, og I ender i samme højde som natten før, når I når til Karanga Camp (4.000 m) ved eftermiddagstid.

Dagens trek:

 • Trekkingtid: 4-5 timer
 • Distance: 5 kilometer
 • Terræn: Alpin ørken
DAG 6-7: KARANGA CAMP (4.000 M) - BARAFU CAMP (4.600 M)

Bestige Mount Kilimanjaro i TanzaniaI dag skal I heller ikke trekke så langt, da I allerede starter vejen mod toppen i aften. Inden I når så langt, går I et par timer, til I når Barafu Camp (4.600 m). “Barafu” betyder is på swahili, hvilket giver en indikation på, hvilket terræn I er på vej op i. Der er sandsynligvis ikke sne i campen, men det er ikke langt væk. Campen ligger på en udsat bjergside med mange sten og vind, så I ankommer tidligt, for I kan nå at vænne jer til miljøet, mens det er lyst.

Dagens aftensmad bliver serveret endnu tidligere end de andre dage, så I kan komme i seng klokken 19 og få fire-fem timers søvn, inden I skal bestige den sidste og sværeste del af det fantastiske Kilimanjaro.

Dagens trek:

 • Trekkingtid: 2-3 timer
 • Distance: 4 kilometer
 • Terræn: Alpin ørken
DAG 7-8: BARAFU CAMP (4.600 M) - UHURU PEAK (5.895 M) - MWEKA CAMP (3.100 M)

Uhuru Peak på toppen af mount KilimanjaroI bliver vækket omkring klokken 23.30 (på dag 6), og så begynder opstigningen mod turens højdepunkt – både det fysiske og mentale – nemlig Uhuru Peak (5.895 m). I får en kop varm te og nogle kiks, og så er det ellers på med det varme tøj og pandelamperne, for nu går I mod toppen.

Efter omkring seks timer når I til Stella Point (5.685 m), som er på kanten af krateret på den sovende vulkan. Her vil I være vidne til den smukkeste solopgang, når den rejser sig over de skyerne og den snedækkede bjergtop. Herfra går I de sidste to timer på kraterkanten og når til sidst toppen af Kilimanjaro – og dermed toppen af Afrika.

Det er en ubeskrivelig følelse at gennemføre trekket og stå i 5.895 meters højde og vide, at I er på toppen af verdens højeste fritstående bjerg! I har tid til at nyde følelsen og udsigten med en kop te og tage nogle billeder til uforglemmelige souvenirs, inden turen går ned igen.

Herfra har I tre timers trek tilbage til Barafu Camp, hvor en varm og velfortjent frokost venter på jer. Om eftermiddagen går I ned til Mweka Camp (3.100 m), som ligger i den øvre del af regnskovsbæltet, så I oplever både sne, ørken, hede og regnskov i løbet af dagen. Det er blandt andet den skiftende natur, der gør trekket så fantastisk, så nyd det!

Dagens trek:

 • Trekkingtid: 8 timer til toppen og 7-8 timer ned
 • Distance: 7 kilometer op og 23 kilometer ned
 • Terræn: Sne og is på toppen, alpin ørken og hede længere nede
DAG 8-9: MWEKA CAMP (3.100 M) - MOSHI (880 M)

KilimanjaroI dag er den sidste og letteste dag på trekket, hvor I kan nyde fornemmelsen af at have besteget Afrikas højeste bjerg. I får en stor morgenmad i campen og begiver jer derefter ned gennem naturen, der bliver mere og mere frodig.

Efter omkring tre timer når I til Mweka Gate, hvor jeres gennemførelse bliver registreret, og I får et diplom til evigt minde.

Dagens trek:

 • Trekkingtid: 3 timer
 • Distance: 15 kilometer
 • Terræn: Regnskov

Herefter bliver I kørt tilbage til Moshi, hvor I kan se frem til et varmt bad og fejring af den store oplevelse.

På dag 9 kan I rejse hjem til Danmark eller videre på jeres Afrika-rejse

TILKØB: AFSLAPNING PÅ LUKSUS LODGE

Ovenpå et udfordrende trek under primitive forhold kan vi varmt anbefale at forlænge rejsen med et par dage på den charmerende luksus lodge Mount Meru Game Lodge & Sanctuary.

Denne lodge ligger på vejen fra Mount Kilimanjaro til lufthavnen, så det er nemt at stoppe her for en afslappende afslutning på turen. Lodgen er lille, gammel og ejet af samme familie, som åbnede den i 1959. Der er kun 17 værelser, men til gengæld god plads i lodgens grønne have, så du får en eksklusiv oplevelse med fred og forkælelse.

Desuden kan du hilse på nogle af Tanzanias dyr, da der både lever zebraer, strudse, colobusaber og mange fuglearter i området. Udover at kigge på dyr kan du slappe af under havens mangotræer, bade i poolen og spise god mad på lodgens restaurant.

Se lodgen:

TILKØB: SAFARI OG/ELLER ZANZIBAR

Når I alligevel er fløjet til Tanzania, der også byder på dyreliv og strande i verdensklasse, anbefaler vi at kombinere rejsen med en safari eller badeferie i landet. For den udvidede tur kan I også sagtens kombinere det hele til én helstøbt rejse.

Se for eksempel vores forslag til en kombinationsrejse med tre dages safari i Serengeti National Park og Ngorongoro-krateret efterfulgt af fem dages afslappende badeferie på eksotiske Zanzibar.

Eller hvis I vil nøjes med badeferien kan I lade jer inspirere af vores forslag med 10 dages ferie på Zanzibar, hvor I både får autentiske kulturoplevelser i den historiske by Stone Town og lange dage på tropeøens smukke sandstrande her.

REJSENS PRIS OG INDHOLD
Sæson
Rejseperiode
Længde
Priser
Højsæson7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/109 dagefra 17.895,- pr. pers.
Lavsæson1/3 – 30/6 og 1/11 – 19/129 dagefra 16.995,- pr. pers.
Sommersæson1/7 – 13/89 dagefra 18.295,- pr. pers.
Jul og nytår20/12 – 6/19 dagefra 21.295,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Priserne er udregnet på baggrund af bestilling ca. 10 måneder inden afrejse.

Rejsen indeholder
 • Fly tur/retur fra Danmark til Arusha
 • Transfer tur/retur fra lufthavnen til indkvartering
 • Indkvartering i Moshi på basisniveau (kan opgraderes)
 • Transport fra Moshi til Machame Gate og tilbage
 • Private, vandtætte kvalitetstelte (til alle årstider)
 • Store spisetelte og udstyr til madlavning
 • Alle måltider, vand og varme drikke på trekket
 • Professionel, engelsktalende guide
 • Bærere og kokke
 • Entré til Kilimanjaro National Park
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Drikkepenge
 • Visum
 • Trekkingtøj og sovepose

PRISOVERSIGT

Sæson
Rejseperiode
Længde
Priser
Højsæson7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/109 dagefra 17.895,- pr. pers.
Lavsæson1/3 – 30/6 og 1/11 – 19/129 dagefra 16.995,- pr. pers.
Sommersæson1/7 – 13/89 dagefra 18.295,- pr. pers.
Jul og nytår20/12 – 6/19 dagefra 21.295,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Priserne er udregnet på baggrund af bestilling ca. 10 måneder inden afrejse.

Rejsen indeholder
 • Fly tur/retur fra Danmark til Arusha
 • Transfer tur/retur fra lufthavnen til indkvartering
 • Indkvartering i Moshi på basisniveau (kan opgraderes)
 • Transport fra Moshi til Machame Gate og tilbage
 • Private, vandtætte kvalitetstelte (til alle årstider)
 • Store spisetelte og udstyr til madlavning
 • Alle måltider, vand og varme drikke på trekket
 • Professionel, engelsktalende guide
 • Bærere og kokke
 • Entré til Kilimanjaro National Park
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Drikkepenge
 • Visum
 • Trekkingtøj og sovepose

Vores rejseforslag

Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Arusha
Mount Meru Hotel

Mount Meru Hotel er byens store, kendte luksushotel, der ligger højt med udsigt over grøn natur og hotellets golfbane. Det er én stor bygning med en stor have til, hvor der er pool og plads til afslapning i det grønne.

Hotellet har 178 moderne indrettede værelser med aircondition, fri internet, tv, værdiboks og mulighed for at lave te og kaffe. Der dobbeltværelser, større værelser med plads til en opredning og familiesuiter med plads til fire.

Der er to restauranter, to barer og en café, hvor I kan nyde et lækkert måltid eller en velfortjent drink efter en dag på farten. I den ene restaurant er der buffet til morgen, frokost og aften, mens den anden restaurant serverer international mad à la carte til frokost og aftensmad.

I kan naturligvis også spille på hotellets 9-hullers golfbane, eller I kan blive forkælet med massage og wellness i hotellets spa.

Mount Meru Game Lodge & Sanctuary

Denne lodge ligger cirka en halv times kørsel fra Arusha og er en eksklusiv lodge i romantisk stil. Den er fra 1961 og dermed en af de ældste i Tanzania. Ejerne har bevaret det gamle look, men opdateret det løbende, så komforten er tidssvarende. Den ligger i en smuk, grøn have og inviterer til at slappe helt af og nyde roen og naturen.

Der er 17 værelser, hvoraf de fleste er dobbeltværelser, men i to af dem er der plads til en hel familie. De har alle en stor drømmeseng med myggenet omkring og badeværelse en suite.

Lodgen har også en række fællesarealer, I kan nyde. Indenfor er der en lounge med bløde stole og en velekviperet bar. Udenfor er der en pool, en terrasse i skyggen af store mangotræer og et spiseområde, hvor I kan nyde kokkens lækkerier under åben himmel.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.