BESTIL TILBUD
77 34 68 01

Safari i Ugandas regnskov

En rundrejse til Ugandas højdepunkter

7 dage fra 21.995,-

Safari i Ugandas regnskov

7 dage fra 21.995,-

 • OVERSIGT
 • INDHOLD OG PRISER
 • OVERNATNING
 • ALLE REJSEFORSLAG
 • BESTIL TILBUD

Gå mellem gorillaer og chimpanser i unik natur

På denne safari i Uganda får I en uge med det mest fantastiske og anderledes, landet har at byde på. Se chimpanser hoppe fra træ til træ i Kibale National Park, elefanterne traske rundt i Queen Elizabeth National Park og bjerggorillaerne i Bwindi Impenetrable National Park. Krydr det med smukke sejlture og spændende besøg i lokale landsbyer – så har I en uge med oplevelser til resten af livet.

Nedenstående rejseplan er ikke fast. Da vi kun arrangerer privat safari og transport, kan programmet tilpasses jeres ønsker.

Foreslået rejseplan
DAG 1-2: ENTEBBE

Entebbe havn i UgandaVelkommen til Uganda! I lander i lufthavnen i Entebbe, en forstad til landets hovedstad, Kampala, midt inde i Afrika, på bredden af Lake Victoria.

Her vil I blive mødt af dejligt varme temperaturer, uanset hvornår på året I rejser, og en venlig lokalbefolkning, der står klar til at vise jer deres land. I bliver hentet af jeres guide, som I skal bruge den næste uge med, i lufthavnen. Derfra bliver I kørt til jeres hotel og kan bruge aftenen på at lade op til de store safarioplevelser, der starter dagen efter.

Eksempler på overnatning:

Fra Entebbe kører I til Kibale National Park (cirka 5 timer)

DAG 2-3: KIBALE NATIONAL PARK

Red Colobus abeEfter morgenmaden går turen mod Kibale National Park, hvor skal bo i jeres første camp/lodge og have jeres første møde med safari i Uganda. I ankommer til frokost, og vil derefter blive kørt til sumpområdet Bigodi Wetland, hvor I skal ud på en gåtur på træbroer og stier i den fugtige natur, hvor I kan finde et yderst mangfoldigt dyreliv i træerne.

I kan komme til at se et væld af abearter som marekatte, bavianer og langhårede colobusaber. Her er også adskillige fuglearter såsom den grå afrikanske papegøje, blå turaco eller de stornæbbede næsehornsfugle. Er I heldige, kan I også se den store krontrane, der er Ugandas nationalsymbol.

På vejen tilbage til campen/lodgen vil I have udsigt til smukke vulkanske kratersøer og teplantager. Når I kommer tilbage, vil der blive serveret middag for jer, inde I skal tidligt til køjs.

Eksempler på overnatning:

Dagen går turen til Queen Elizabeth National Park (cirka 2,5 timer)

DAG 3-5: QUEEN ELIZABETH NATIONAL PARK

Chimpanse i UgandaEfter morgenmad i campen/lodgen, og inden I skal videre, vil I sammen med jeres guide begive jer ud på trekking i Kibale National Park, hvor I vil se de vilde chimpanser, der i store flokke svinger sig rundt i regnskovens trætoppe. Efter denne helt enestående oplevelse, samt en let medbragt frokost i skovens smukke omgivelser, går turen mod Queen Elizabeth National Park.

I kører ned langs Rwenzori-bjergene, Afrikas højeste bjergkæde, også kaldet Månebjergene, og der vil blive rig lejlighed til at komme ud og nyde den spektakulære udsigt. På vejen besøger I også en vaniljefarm, hvor I udover vanilje vil se, hvordan man dyrker kakao, tropiske frugter og krydderier. I stopper også på verdens midte, ækvator, hvor I kan stå med en fod på hver halvkugle og se monumentet, der markerer hvor stregen går.

I ankommer til jeres camp/lodge i Queen Elizabeth National Park sidst på eftermiddagen, i god tid til aftensmaden. Den er en af Ugandas mest populære nationalparker på grund af et overvældende dyrerige. Derfor har I to nætter her.

Efter den første skal I ud på et tidligt game drive. Det vil sige en køretur i safaribilen, hvor I kigger efter de mange vilde dyr. I kan se rolige elefanter traske over vejen, sky leoparder på lur i træerne og mange andre vilde dyr. På vej tilbage til campen/lodgen stopper I ved Katwe-saltkrateret, hvor I kan se, hvordan de har udvundet salt og kæmpet om retten til saltkrateret i årtusinder.

Til frokost kører I ind på den luksuriøse Mweya Safari Lodge, hvor I kan nyde et fantastisk måltid i fantastiske omgivelser. Det er en af landets ældste lodges, og ingen ringere end den engelske Dronning Elizabeth og Prins Phillip har boet her på deres besøg i Uganda. Herefter kommer I på en sejltur på Kazinga-kanalen, hvor I vil få kig til Den Demokratiske Republik Congo på den anden side af Lake Edward. Her kan I være heldige at se flodheste, krokodiller, vandbøfler, elefanter og hundredvis af fuglearter, der summer omkring søen.

Disse oplevelser kan I tale om over en dejlig middag i campen/lodgen, hvor I har den sidste nat.

Eksempler på overnatning:

Herefter kører I til Bwindi Impenetrable National Park (cirka 5 timer)

DAG 5-7: BWINDI IMPENETRABLE NATIONAL PARK

Bjerggorilla i Bwindi National ParkOm morgen, efter et godt morgenmåltid i Queen Elizabeth National Park, vil I køre afsted mod Bwindi Impenetrable National Park. Den første del af turen vil fungere som et game drive, hvor I kan prøve at finde de sjældne træklatrende løver, der kun lever her, og som bruger det meste af dagen på at ligge henslængt i flokke i de store akacietræer. Heldigvis betyder det, at de er lette at få øje på.

Efter en idyllisk køretur gennem et af de mest spektakulære vulkanskabte landskaber ankommer I til Bwindi – lige i rette tid til en ordentlig frokost. Om eftermiddagen vil I tage på en gåtur for at besøge lokalsamfundet. Her kan I blandt andet se, hvordan man dyrker kaffe og te, lære at brygge bananøl og besøge en lille pygmælandsby.

Dagen efter får I en tidlig kop morgenkaffe, før I sætter ud mod turens højdepunkt, gorilla trek. Under erfaren ledelse af jeres guide bevæger I jer til fods ind i den del af regnskoven, hvor de enorme dyr lever. Der er kun 1.000 tilbage i verden, og cirka 400 af dem lever her. Det er nogle af dem, I kommer til at stå helt tæt på – en oplevelse, vi garanterer, I aldrig vil glemme!

Gorillaerne lever i familier i skoven, og nogle af familierne er vant til at få besøge fra deres oprejste menneskevenner. Derfor er de ikke farlige, og derfor kan I komme til at stå ganske få metre fra dem.

På vej tilbage vandrer I i det kuperede landskab, hvor der er udsigt til grønne bjerge hele vejen rundt. I spiser også en medbragt frokost på vejen.

Ovenpå en utrolig dag får i det sidste aftensmåltid i campen/lodgen og sover herude i regnskoven. Dagen efter går turen tilbage til Entebbe.

Eksempler på overnatning:

Fra Entebbe flyver I hjem til Danmark

REJSENS PRIS OG INDHOLD
Sæson
Rejseperiode
Længde
Priser
Højsæson7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/107 dagefra 22.895,- pr. pers.
Lavsæson1/3 – 30/6 og 1/11 – 19/127 dagefra 21.995,- pr. pers.
Sommersæson1/7 – 13/87 dagefra 23.995,- pr. pers.
Jul og nytår20/12 – 6/17 dagefra 24.395,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Priserne er udregnet på baggrund af bestilling ca. 10 måneder inden afrejse.

Rejsen indeholder
 • Fly tur/retur fra Danmark
 • Indkvartering på basisniveau (kan opgraderes)
 • Helpension på hele rejsen
 • Alle transfers
 • Transport i safaribiler (Land Cruiser eller Safari Van)
 • Professionel, engelsktalende chauffør/guide
 • Gorilla permit (650 USD)
 • Chimpanzee permit
 • Adgangsgebyrer til nationalparker
 • Bådture og game drives
 • Naturvandringer
 • En-route frokost, vand og snacks
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Visum

EKSEMPLER PÅ OVERNATNING PÅ REJSEN

Nedenfor kan du se vores anbefalede hoteller og lodges for hver destination på rejsen. Sortér på basis, mellem eller luksus for at se overnatningsmulighederne inden for hver klasse. Du kan selv sammensætte din indkvartering på rejsen. Kontakt os, hvis du ønsker indkvartering et specifikt sted, som ikke fremgår af denne side.

BASIS
Entebbe
Airport Guest House

Dette gæstehus ligger lige ved lufthavnen i Entebbe, i et fredeligt område og med en fin, grøn have i forbindelse med huset. Det er simpelt, men rent og pænt, og I får en varm velkomst, idet hotellets ansatte henter jer i lufthavnen.

I bor i rummelige værelser med en dobbeltseng, badeværelse en suite, en blæser i loftet til varme aftener, myggenet og en lille terrasse med store, bløde stole, hvor I kan sidde og nyde haven. Fire værelser deler badeværelse, så disse fås lidt billigere.

Det er muligt at få morgenmad i gæstehuset.

Kibale National Park
Kibale Forest Camp

Kibale Forest Camp er en klassisk camp med kanvastelte, hvor I kan få en autentisk safarioplevelse. Den ligger lige uden for Kibale National Parks sydlige del og grænser op til Bigodi-sumpen, som I sandsynligvis også skal besøge, så beliggenheden er super.

Campen består af 10 luksustelte med eget badeværelse og syv telte, der deler bade og toiletter. I begge telttyper er der rigtige, behagelige senge. Alle har en privat veranda, hvor I kan sidde og spotte nogle af de sjældne fugle, der lever i området.

Der er en udendørs restaurant under et stråtag, hvor I kan sidde i frodige omgivelser og nyde morgenmad, frokost og aftensmad. De har en fast menu, men kan godt tilpasse den særlige behov, hvis de får besked på forhånd.

Bwindi
Broadbill Forest Camp

Denne camp er en lille, simpel camp med en personlig service. Den ligger på grænsen til den østlige del af Bwindi Impenetrable National Park, så I er allerede inde i den berømte regnskov. Desuden er der kun tre kilometer til nationalparkens hovedkvarter, hvor gorilla trekking bliver arrangeret, så det er praktisk.

Broadbill Forest Camp består af fire telte, der er bygget på en platform af træ, og som er overdækket med et stråtag, så de minder mere om små hytter. Hvert telt har to sengepladser og et simpelt badeværelse en suite.

Derudover er der et spiselokale, hvor I kan spise alle måltider, mens I er i Bwindi.

Queen Elizabeth National Park
Simba Safari Camp

Simba Safari Camp er en budgetvenlig, men komfortabel camp ved den nordlige grænse til Queen Elizabeth National Park. Beliggenheden er upåklagelig: Til den ene side er der udsigt til nationalparkernes kratersøer, og til den anden side kan I se bjergtoppene i Rwenzori-bjergkæden.

Der kan sove 70 gæster i campens forskellige værelsestyper. Der er dobbeltværelser og familiehytter med eget badeværelse, men også sovesale, hvor man sover flere sammen og deler bad og toilet. De private værelser har også deres egen lille veranda.

Campen har en restaurant, bar og lounge, hvor alle kan opholde sig. I restauranten er der en buffet til morgenmad og som regel en à la carte-menu til frokost og aftensmad.
MELLEMKLASSE
Entebbe
The Boma Hotel

The Boma Hotel er et charmerende hotel i en villa med pool. Det ligger kun et par minutters kørsel fra lufthavnen, så det er nemt at komme til og fra, hvilket er praktisk, hvis I kun skal have en enkelt nat i Entebbe.

Værelserne er indrettet i en kombination af europæisk og afrikansk stil, som passer til den originale koloniale arkitektur. De har alle en drømmeseng til to med myggenet omkring, eget badeværelse og en veranda udenfor. Der er roomservice og internet nogle steder. Det er muligt at få et familieværelse.

I den velholdte have er der en pool med liggestole og parasoller omkring, så I kan nyde det gode vejr med en dukkert.

Der er en restaurant, som har åbent for hotellets gæster hele dagen.

Kibale National Park
Isunga Lodge

Denne lodge er ny og ejet af et skotsk ægtepar, der åbnede den i 2016. Derfor er faciliteterne også nye, og det er et nydeligt mellemklasses sted at bo. Den ligger på den vestlige side af Kibale National Park, lidt oppe i det kuperede terræn, så I har fantastiske udsigter over den frodige skov.

Lodgen består af syv individuelle hytter, der alle har et lille udendørs område, hvor I kan sidde og nyde det betagende syn. Der er både single-, dobbelt- og tripleværelser, alle med eget bad og toilet, lyse rum med komfortable senge, myggenet og elektrisk lys.

Der er en stor udendørs, overdækket restaurant og loungeområde, hvor I kan sidde og slappe af, læse en bog, drikke en drink til solnedgangen og spise alle måltider.

Bwindi
Buhoma Community Haven Lodge

Buhoma Community Haven Lodge er en ny, komfortabel lodge ved grænsen til den nordlige del af Bwindi Impenetrable National Park. Den bliver drevet af en organisation, der støtter Buhoma-fællesskabet i den nærliggende landsby og har forskellige indkvarteringssteder. Dette er deres mest eksklusive.

I lodgen er der seks hytter med plads til to i hver, samt en familiehytte med plads til fire gæster. Alle hytter er simpelt, men pænt indrettede og har eget badeværelse.

De ansatte serverer hjemmelavet mad, lavet på lokalt dyrkede råvarer, tre gange om dagen. Til aftensmad er der en fem retters menu, så I går ikke sultne i seng.

Queen Elizabeth National Park
Kasenyi Safari Camp

Kasenyi Safari Camp ligger strategisk placeret midt i Queen Elizabeth National Park, lige ved Lake Bunyampaka. Her er for det første en flot udsigt over søen, og for det andet kommer mange af områdets vilde dyr forbi, så I kan se dem fra campen.

Der er fire luksustelte på hævede platforme, så de minder mere om en hytte end et telt. Indeni er der da også god plads til en stor drømmeseng med myggenet omkring, siddepladser, badeværelse en suite og en veranda ude foran.

Campen har også en restaurant, hvor I kan få alle måltider.
LUKSUS
Entebbe
Protea Hotel by Marriott Entebbe

Den internationale hotelkæde Marriott har også et dejligt hotel i Entebbe. Det ligger på bredden af Victoria-søen, så der er en smuk udsigt fra hotellet. Samtidig er det lige ved lufthavnen, så her skal I heller ikke bruge tid på transport.

Der er 73 almindelige værelser og 12 suiter. Alle værelser er store og indrettet i klassisk, pæn hotelstil. Mange af dem har ovenikøbet udsigt over søen.

Derudover er der en stor, grøn have med terrasse og pool, hvor I kan sidde og slappe af - også med udsigten over søen. I hotellets restaurant kan I spise alle måltider, så I behøver aldrig forlade stedet under jeres ophold.

Kibale National Park
Primate Lodge

Midt i Kibale National Parks regnskov, lige ved siden af det område, man tager på chimpanse trekking i, ligger Primate Lodge. Her bor I altså ikke bare i en meget komfortabel og økovenlig lodge, men også lige midt i den natur, I skal udforske.

Den eksklusive lodge tilbyder 16 værelser i forskellige kategorier. Alle værelser har privat badeværelse, behagelige senge og lænestole og store vinduer med udsigt til den grønne natur. Udenfor har alle også safaristole, så I kan sidde for jer selv og slappe af med en bog eller en kop kaffe.

Der er en restaurant og bar, hvor I kan spise ved alle døgnets måltider og få en drink, når I kommer hjem fra en oplevelsesrig dag i den vilde natur.

Bwindi
Bwindi Lodge

Bwindi Lodge er en særligt lækker lodge beliggende ved den nordlige grænse til Bwindi Impenetrable National Park. Den ligger ved samme lille landsby som flere andre indkvarteringssteder, men denne er utvivlsomt den mest luksuriøse.

Lodgen er bygget i en gammel, lokal stil, men den er blevet renoveret i 2017, så alt lever op til tidssvarende standarder. Der er otte små huse med plads til to i hvert. De er luksuriøst indrettede med god plads, komfortable senge og eget store badeværelse. De har også alle udsigt over den frodige regnskov.

Der er en restaurant og bar, der serverer god, lokalt inspireret mad og serverer lækre drinks. Der er også en spa-afdeling, hvor I kan forkæle jer selv med en massage.

Queen Elizabeth National Park
Mweya Safari Lodge

Denne luksuslodge ligger midt i Queen Elizabeth National Park, på en lille halvø, hvorfra der både er udsigt til vandet mellem de to søer Lake Edward og Lake George, samt de smukke bjergtoppe i Rwenzori Mountains. Så uanset hvilken vej I vender og drejer jer her, kan I nyde Ugandas smukke natur.

Derudover er selve lodgen lige så suveræn som dens beliggenhed. I fine, gamle huse med stråtag tilbyder lodgen 32 standardværelser, 12 luksusværelser og to suiter. Selv standardværelserne er meget komfortable og pænt indrettet i autentisk safaristil. Alle værelser har eget badeværelse og egen balkon med vandudsigt.

Lodgen har også en stor, flot infinity pool, hvor I kan ligge og nyde solen, mens I kigger ud over vandet. Indendørs kan I spise i en elegant restaurant, og udendørs kan I spise på den mere afslappede veranda.
Vores rejseforslag

PRISOVERSIGT

Sæson
Rejseperiode
Længde
Priser
Højsæson7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/107 dagefra 22.895,- pr. pers.
Lavsæson1/3 – 30/6 og 1/11 – 19/127 dagefra 21.995,- pr. pers.
Sommersæson1/7 – 13/87 dagefra 23.995,- pr. pers.
Jul og nytår20/12 – 6/17 dagefra 24.395,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Priserne er udregnet på baggrund af bestilling ca. 10 måneder inden afrejse.

Rejsen indeholder
 • Fly tur/retur fra Danmark
 • Indkvartering på basisniveau (kan opgraderes)
 • Helpension på hele rejsen
 • Alle transfers
 • Transport i safaribiler (Land Cruiser eller Safari Van)
 • Professionel, engelsktalende chauffør/guide
 • Gorilla permit (650 USD)
 • Chimpanzee permit
 • Adgangsgebyrer til nationalparker
 • Bådture og game drives
 • Naturvandringer
 • En-route frokost, vand og snacks
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Visum
Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.