BESTIL TILBUD
77 34 68 01

Den store Tanzania safari

En hel uge pakket med storslåede safarioplevelser

8 dage fra 19.495,-

Den store Tanzania safari

8 dage fra 19.495,-

 • OVERSIGT
 • INDHOLD OG PRISER
 • OVERNATNING
 • ALLE REJSEFORSLAG
 • BESTIL TILBUD

Oplev millioner af gnuer på vandring

På denne rejse kommer I gennem nogle af Afrikas absolut bedste nationalparker. I kan se enorme flokke af gnuer og zebraer på “den store gnuvandring”, hundredvis af fuglearter og elegante kattedyr som løver og leoparder på rov. Vi har sammensat en rute, der både går til Serengeti, Ngorongoro og nogle af de mindre nationalparker i Tanzania, så I kan opleve diversiteten i natur og dyreliv. Denne Tanzania-safari er den kompromisløse drømmerejse for dyreelskere.

Nedenstående rejseplan er ikke fast. Da vi kun arrangerer privat safari og transport, kan programmet tilpasses jeres ønsker.

Foreslået rejseplan
DAG 1-3: ARUSHA

Giraffer i Arusha National ParkLad jeres afrikanske eventyr begynde! I lander i Kilimanjaro International Airport, hvorfra I kan se det majestætiske bjerg, der troner op i horisonten. Herfra skal I ud på jeres Tanzania safari i de nærliggende naturreservater, hvor de vilde dyr venter på jer. Første aften kan I nøjes med at vænne jer til varmen og få en god nats søvn efter flyveturen.

På dag 2 har I mulighed for at besøge Arusha National Park, som er en lille, men frodig park tæt på grænsen til Kenya. Den er en undervurderet safaridestination i forhold til de større parker, men her er et levende dyrerige, som I kan opleve uden at møde en masse andre turister. Se for eksempel giraffer gå rundt mellem træerne eller zebraer, der græsser på sletterne.

Vil I hellere udfordres på fysikken, kan I tage en dagstur med trekking på Mount Kilimanjaro, som er verdens højeste fritstående bjerg. Her kan I vandre op ad den første del af bjerget, som tusindvis af bjergbestigere tiltrækkes af. Selvom I ikke når til tops, er I garanteret nogle flotte udsigter fra bjergsiden.

I har en nat mere i Arusha, inden turen går videre med jeres guide, der skal følge jer resten af ugen på jeres Tanzania safari.

Eksempler på overnatning:

Fra Arusha bliver I kørt til Tarangire National Park (cirka 3 timer)

DAG 3-4: TARANGIRE NATIONAL PARK

Cheetahs i Tarangire National ParkI dag starter jeres store Tanzania safari for alvor! Efter en tidlig morgenmad på hotellet i Arusha bliver I hentet og kørt til Tarangire National Park, hvor I begynder at spejde efter de første dyr. I får en dejlig picnicfrokost i smukke omgivelser, og om eftermiddagen er I på game drive, hvilket betyder, at I kører ud med jeres guide med det formål at se dyr tæt på.

I Tarangire har I mulighed for at møde løver, leoparder, elefanter, bøfler, zebraer og meget andre af savannens dyr. Mellem juni og september er dyrebestanden særligt stor, fordi de søger mod Tarangire-floden, der løber gennem parken, for at få vand, når de nærliggende vandhuller er tørret ud.

Efter første dag med store dyremøder overnatter I i en lodge eller camp i parken, hvor I også får serveret aftensmad. Vi hjælper jer med at finde det rette overnatningssted efter den standard, I ønsker.

Eksempler på overnatning:

Fra Tarangire går turen til Serengeti National Park (cirka 6 timer)

DAG 4-6: SERENGETI NATIONAL PARK

Flok elefanter i Serengeti National Park, TanzaniaSå er I varmet op og klar til det, som mange anser for at være højdepunktet inden for safari! Efter morgenmad i campen/lodgen kører I nemlig til Serengeti National Park, som er Tanzanias – og måske Afrikas – mest berømte nationalpark, når det kommer til dyreliv.

Her lever millioner af dyr side om side, og der er gode chancer for, at I kan sætte kryds ved alle de fem “Big Five”-dyr, som er løver, leoparder, næsehorn, elefanter og bøfler. De er nemlig alle til at finde på en Tanzania safari, men det er ikke de eneste. I kan også møde nogle af de millioner af gnuer, zebraer og gazeller, samt krokodiller, flodheste, geparder og adskillige fuglearter, der kalder Serengeti hjem.

Det kan I allerede den første eftermiddag, hvor I er på game drive. Om aftenen spiser I i campen/lodgen og får en god nats søvn, for dagen efter er dedikeret til at spotte dyr fra morgen til aften. I tager på heldags-game drive i den store park, og her vil I uden tvivl se flere dyr, end I kan tælle.

Rejser I mellem december og marts, er der ekstra mange gnuer og andre græsædere, fordi de vandrer mellem Masai Mara i Kenya og Serengeti i Tanzania året rundt. I takt med regnsæsonen flytter de rundt for at finde nye, grønne græsgange, og derfor kan man se dem i enorme flokke.

I overnatter i samme camp/lodge igen på jeres anden aften i Serengeti, hvor I også får serveret dejlig, hjemmelavet mad.

Eksempler på overnatning:

I kører videre til Ngorongoro Conservation Area (cirka 2,5 timer)

DAG 6-7: NGORONGORO CONSERVATION AREA

Flodheste i Ngorongoro Conservation AreaVi sørger for, at tiden bliver udnyttet fuldt ud, så I står tidligt op igen og drager ud på et morgen-game drive i Serengeti, inden jeres Tanzania safari går videre mod Ngorongoro Conservation Area.

Ngorongoro-krateret er dannet ved, at en vulkan brændte ud for millioner af år siden. Der har siden dannet et frodigt liv nede i krateret med søer, græssletter, træer og den største koncentration af vilde dyr, du kan forestille dig. Her græsser kæmpe flokke af zebraer, gnuer, gazeller og antiloper, og da de er føde for de store kattedyr som løver og leoparder, holder flokke af disse sig også i nærheden.

I søen Magadi plasker flodheste rundt sammen med flamingoer og andre fuglearter, og andre steder i det relativt lille krater kan I finde bøfler, hyæner, sjakaler og bavianer.

I bruger det meste af dagen på at køre rundt og betragte de mange dyr, der lever sammen i dette unikke område. Undervejs holder I picnic, hvor I spiser en medbragt madpakke, og om aftenen får I middag og overnatning i jeres camp/lodge ved Ngorongoro-krateret.

Eksempler på overnatning:

Herfra kører I til Lake Manyara National Park (cirka 1,5 time)

DAG 7-8: LAKE MANYARA NATIONAL PARK

Aber i Lake Manyara, TanzaniaEfter morgenmaden i jeres camp/lodge kører I mod Lake Manyara National Park, som ligger ved søen af samme navn. Ved ankomst om eftermiddagen kommer I på jeres første game drive her. Udover flere af de store dyr, som I allerede har stiftet bekendtskab med, kan I her observere et enestående fugleliv. Omkring søen flyver over 400 forskellige arter af små, farverige fugle, som kun findes her, og større fugle som flamingoer, pelikaner og storke. I kan også være heldige at se bavianer og andre abearter kravle i træerne på søens bredder.

Efter at have udforsket dyrelivet ved den smukke sø spiser og sover I i jeres camp/lodge i denne nationalpark.

Dagen efter kommer I på jeres sidste game drive, hvor I har mulighed for at lede efter de dyr, I måtte have misset indtil nu. Men forhåbentlig har I set alle, der stod på ønskelisten.

Eksempler på overnatning:

Herefter kører I tilbage til Arusha, hvorfra I kan flyve hjem til Danmark eller videre på badeferie

TILKØB: ZANZIBAR

Rejser til ZanzibarVi kan anbefale at forlænge rejsen med nogle dage eller en uge på Tanzanias skønne tropeø Zanzibar, hvor I kan fordøje de store oplevelser i solen ved Det Indiske Ocean. Her er det op til jer, hvor I vil bo, og hvad I vil lave, men vi hjælper meget gerne med at finde det rette hotel for jeres ønsker og budget.

Uanset hvor I vælger at indkvartere jer, vil I være garanteret skønne, hvide sandstrande, hvor I bare skal nyde varmen, som er mere behagelig herude på en ø end inde på fastlandet. I kan godt få mere dyreliv, men her bliver det primært under vand, hvor der findes fantastiske fisk og koraller i alle farver. Dem kan I se på snorkel- eller dykkerture, når I ikke ligger og soler jer eller læser i en god bog.

Hvis der skal ske mere end det, kan I komme ud at vandre i den frodige natur, eller I kan tage ind til hovedbyen, Stone Town. Her finder I et charmerende, historisk centrum, hvor I kan se de mange forskellige etniciteter og kulturer, der lever sammen. I kan også smage på den kulturelle mangfoldighed på byens markeder, der er fulde af eksotiske krydderier, der dyrkes på Zanzibar.

Det anbefaler vi på Zanzibar:

 • Afslapning på stranden
 • Vandreture i naturen
 • Snorkel- eller dykkerture
 • Stone Town
REJSENS PRIS OG INDHOLD
Sæson
Rejseperiode
Længde
Priser
Højsæson7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/108 dagefra 19.595,- pr. pers.
Lavsæson1/3 – 30/6 og 1/11-19/128 dagefra 19.495,- pr. pers.
Sommersæson1/7 – 13/88 dagefra 22.495,- pr. pers.
Jul og nytår20/12 – 6/18 dagefra 25.495,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Priserne er udregnet på baggrund af bestilling ca. 10 måneder inden afrejse.

Rejsen indeholder
 • Fly tur/retur fra Danmark til Arusha
 • Indkvartering på basisniveau (kan opgraderes)
 • Transfers tur/retur fra lufthavnen til hotel i Arusha
 • Transport i 7-personers Land Cruiser
 • Vinduespladser til alle i safarikøretøj
 • Alle entré-gebyrer til nationalparker
 • Alle camp/lodge-gebyrer
 • 3 måltider om dagen på safarien
 • Professionel, engelsktalende safari guide/chauffør
 • Garanteret afgang
 • Ubegrænset drikkevand
 • Omfattende game drives
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Drikkepenge
 • Visum

PRISOVERSIGT

Sæson
Rejseperiode
Længde
Priser
Højsæson7/1 – 28/2 og 13/8 – 31/108 dagefra 19.595,- pr. pers.
Lavsæson1/3 – 30/6 og 1/11-19/128 dagefra 19.495,- pr. pers.
Sommersæson1/7 – 13/88 dagefra 22.495,- pr. pers.
Jul og nytår20/12 – 6/18 dagefra 25.495,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Priserne er udregnet på baggrund af bestilling ca. 10 måneder inden afrejse.

Rejsen indeholder
 • Fly tur/retur fra Danmark til Arusha
 • Indkvartering på basisniveau (kan opgraderes)
 • Transfers tur/retur fra lufthavnen til hotel i Arusha
 • Transport i 7-personers Land Cruiser
 • Vinduespladser til alle i safarikøretøj
 • Alle entré-gebyrer til nationalparker
 • Alle camp/lodge-gebyrer
 • 3 måltider om dagen på safarien
 • Professionel, engelsktalende safari guide/chauffør
 • Garanteret afgang
 • Ubegrænset drikkevand
 • Omfattende game drives
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Drikkepenge
 • Visum

EKSEMPLER PÅ OVERNATNING PÅ REJSEN

Nedenfor kan du se vores anbefalede hoteller og lodges for hver destination på rejsen. Sortér på basis, mellem eller luksus for at se overnatningsmulighederne inden for hver klasse. Du kan selv sammensætte din indkvartering på rejsen. Kontakt os, hvis du ønsker indkvartering et specifikt sted, som ikke fremgår af denne side.

BASIS
Arusha
Equator Hotel

Med en central beliggenhed, men alligevel lidt uden for den travleste del af Arusha, er Equator Hotel et godt bud på indkvartering i safarihovedstaden. Hotellet har en velholdt, grøn have, der egner sig godt til at slappe af mellem de store dyreoplevelser.

Hotellet har 24 værelser med privat balkon, bad og toilet. De har plads til en, to eller tre personer. Er I mere end tre, der vil bo sammen, kan nogle af værelserne forbindes til et stort.

Der er inkluderet en engelsk-amerikansk morgenmadsbuffet, og det er muligt at opgradere til både hel- og halvpension. Hotellets internationale restaurant tilbyder buffet og à la carte.

Lake Manyara
Twiga Camp

Twiga er navnet på et populært campsite i den lille landsby Mto Wa Mbu, der ligger nord for Lake Manyara og på vejen mellem Arusha og Ngorongoro-krateret. Campen ligger kun fem kilometer fra indgangen til nationalparken, så I kan hurtigt og nemt komme på game drives.

Her sover I i almindelige telte (som tilhører campen) og kommer for alvor til at overnatte ude i bushen. Det er den simple form for safari, men også den mest autentiske, hvor I bliver vækket om morgenen af de mange sjældne fuglearters sang og går i seng om aftenen til lyden af dyrelyde i det fjerne. Rangers bevogter campen døgnet rundt, så I kan sove trygt.

Der er fælles toiletter og bade, og der er en pool, I kan slappe af ved, når I kommer tilbage fra en lang safaridag.

Serengeti
Seronera Camp

Seronera Camp er et af de mest kendte campsites i Tanzania, da det ligger midt i Serengeti National Park og giver den autentiske safarioplevelse, hvor I faktisk sover sammen med dyrene.

Der kommer masser af dyr gående helt upåvirket gennem campen, særligt på deres nattevandring, når der er ro i lejren. Så her har I mulighed for at vågne tidligt om morgenen, stikke hovedet ud af jeres telt og blive mødt af en elefant, der står og spiser. Campen vil dog være bevogtet døgnet rundt.

I sover i telte, der allerede er slået op, og der er både toiletter og bade i campen. I kan spise medbragt mad, eller I kan besøge de nærliggende lodges restauranter fra campen.

Ngorongoro
Simba Camp

På toppen af Ngorongoro-kraterets kant ligger Simba Campsite, hvorfra I har en helt utrolig udsigt over krateret. Der er grønt og frodigt, så langt øjet rækker, og det er langt fra usandsynligt, at der kommer elefanter eller zebraer på besøg i den åbne camp.

I campen er der telte, som I sover i. Det er den simple model, men det er vandtætte helårstelte, som giver jer læ over hovedet i de fantastiske omgivelser, der gør op for komforten.

Der er toiletter og varme bade, som er til fri afbenyttelse, og der er et spiseområde, hvor I kan nyde jeres mad med en storslået udsigt.
MELLEMKLASSE
Arusha
L’Oasis Lodge

L’Oasis Lodge har ikke taget sit navn ud af det blå. Den lille lodge ligger lidt væk fra byens travleste gader i en frodig, grøn have med masser af træer, så det er som at komme ind i en lille oase.

Der er 28 værelser i små hytter, der alle har toilet og bad. Der er plads til fire personer i hver hytte, så de egner sig fint til familier, og hvis I kun er to, er der god plads.

I haven er en pool, hvor I kan køle ned, og en overdækket restaurant. Her bliver der disket en inkluderet buffet op hver morgen, og det er også muligt at spise frokost og aftensmad i restauranten.

Zawadi House

Dette boutique hotel er småt, men et populært valg i Arusha, da det ligger godt i en fredelig del af byen, og det er pænt og komfortabelt. Huset ligger i en frodig have med høje træer og smukke blomster.

Der er 13 værelser med moderne indretning, aircondition, tv og fri internet.

Hotellet har sin egen restaurant og bar. Morgenmaden er inkluderet, og I kan også spise jeres andre måltider i fred og ro i hotellets restaurant, hvis I ikke vil ud i den travle Arusha, hvor der er masser af spisesteder.

Lake Manyara
Lake Manyara Wildlife Camp

Kun 10 minutter fra indgangen til Lake Manyara National Park ligger denne camp, som består af 10 luksustelte og 16 hytter.

Begge dele har enten en kingsize dobbeltseng eller to enkeltsenge, samt eget badeværelse en suite med bruser og toilet. Derudover har de en privat balkon med udsigt til Lake Manyara og de åbne sletter i Great Rift Valley.

Campen har også en pool, hvor I kan blive afkølet i varmen og slappe af i liggestolene. Derudover er der et fællesareal med en bar og tv, så I kan slappe af og få en drink om aftenen. Restauranten på campen serverer mad til morgen, frokost og aften.

Serengeti
Acacia Safari Camp

Acacia Safari Camp er en intim camp med en lille samling af luksustelte under Serengetis kendte akacietræer. Den ligger midt i nationalparken, så når I overnatter her, er I allerede der, hvor I skal ud på game drives.

Teltene er store, lavet i kanvas og slået op på et underlag af træ, så der er både gulv og loft, så man gå derinde som i en hytte. Disse er bare i et med naturen, så I kan ligge og lytte til dyrene i natten. Campen er sikker, da der er vagter døgnet rundt.

Campen har 12 telte med plads til to og et telt med plads til en familie på fire. Alle telte har privat badeværelse med bruser og toilet, så I har jeres helt egen lille bolig inden for fire vægge.

Der er også et stort telt med spisepladser ved fint opdækkede borde, samt et loungeområde, hvor I kan sidde og slappe af efter en lang dag ude blandt dyrene.

Acacia Safari Camp har desuden en anden såkaldt Migration Camp, der rykker rundt alt efter, hvor dyrene bevæger sig under den store gnuvandring. Det kan vi også arrangere.

Ngorongoro
Ngorongoro Farmhouse

Ngorongoro Farmhouse er et eksklusivt hotel bygget i kolonial stil som en gammel kaffefarm. Huset ligger omgivet af kaffeplanter, lokale afgrøder og smukke blomster i en velholdt have. Hele stedet vil få jer til at drømme jer tilbage til en romantisk Karen Blixen-tid på farmen.

Der er 52 luksusværelser med plads til mellem to og fem personer, og også disse er stilfuldt og romantisk indrettet. De har alle en veranda eller balkon med udsigt til den frodige natur omkring jer.

Derudover er der pool, restaurant, lounge og en stor terrasse med udsigt til Mount Oldeani, der ligesom Ngorongoro er en udslukt vulkan i området. Al maden i restauranten er baseret på de lokale ingredienser, og kaffen er brygget på bønner ude fra plantagen.

Endoro Lodge

Privatliv, ro og elegance er nøgleordene på Endoro Lodge, og det må siges at holde stik. 20 kilometer fra hovedindgangen til Ngorongoro Conservation Area ligger denne lodge helt for sig selv i frodige, grønne bakker. Der er kun seks værelser i seks private huse, så det er et eksklusivt sted at bo og egner sig især til nygifte eller andre, der vil nyde omgivelserne og hinanden uden så meget ekstra.

På alle værelser er der en privat veranda med fantastisk udsigt, brændeovn, badekar og en udendørs brusekabine, så I kan stå og bade, mens I ser ud over banantræer og sjældne fuglearter, der flyver i den uspolerede natur.

Der er også en restaurant, en pool og en terrasse, hvor I kan slappe af og tale med de andre gæster over et godt måltid mad eller en drink til solnedgangen.
LUKSUS
Arusha
Mount Meru Hotel

Mount Meru Hotel er byens store, kendte luksushotel, der ligger højt med udsigt over grøn natur og hotellets golfbane. Det er én stor bygning med en stor have til, hvor der er pool og plads til afslapning i det grønne.

Hotellet har 178 moderne indrettede værelser med aircondition, fri internet, tv, værdiboks og mulighed for at lave te og kaffe. Der dobbeltværelser, større værelser med plads til en opredning og familiesuiter med plads til fire.

Der er to restauranter, to barer og en café, hvor I kan nyde et lækkert måltid eller en velfortjent drink efter en dag på farten. I den ene restaurant er der buffet til morgen, frokost og aften, mens den anden restaurant serverer international mad à la carte til frokost og aftensmad.

I kan naturligvis også spille på hotellets 9-hullers golfbane, eller I kan blive forkælet med massage og wellness i hotellets spa.

Mount Meru Game Lodge & Sanctuary

Denne lodge ligger cirka en halv times kørsel fra Arusha og er en eksklusiv lodge i romantisk stil. Den er fra 1961 og dermed en af de ældste i Tanzania. Ejerne har bevaret det gamle look, men opdateret det løbende, så komforten er tidssvarende. Den ligger i en smuk, grøn have og inviterer til at slappe helt af og nyde roen og naturen.

Der er 17 værelser, hvoraf de fleste er dobbeltværelser, men i to af dem er der plads til en hel familie. De har alle en stor drømmeseng med myggenet omkring og badeværelse en suite.

Lodgen har også en række fællesarealer, I kan nyde. Indenfor er der en lounge med bløde stole og en velekviperet bar. Udenfor er der en pool, en terrasse i skyggen af store mangotræer og et spiseområde, hvor I kan nyde kokkens lækkerier under åben himmel.

Lake Manyara
Lake Manyara Serena Safari Lodge

Lake Manyara Serena Safari Lodge er en eksklusiv lodge lidt uden for landsbyen Mto Wa Mbu, meget tæt på Manyara-søen, hvor de store safarioplevelser venter.

Lodgen har 67 luksuriøse værelser, der er stilfuldt indrettet med inspiration fra afrikansk stil, men som på ingen måder minder om at være langt ude i den afrikanske bush. De har alle privat veranda, internet, badekåber, og hvad man ellers kan forestille sig af luksus.

Der er en stor, elegant restaurant, der serverer en tilsvarende stor buffet med noget for enhver smag til morgenmad og frokost. Om aftenen er der en fast menu, der byder på salatbuffet, suppe, hovedret, dessert og ost.

Derudover er der et lækkert poolområde og en stor terrasse, hvor I kan nyde en “sundowner drink” eller et kulturelt indslag som masai-dans.

Serengeti
Serengeti Sopa Lodge

Serengeti Sopa Lodge er en stor, flot lodge, der mest af alt minder om et luksushotel, midt i Serengeti National Park. Lodgen ligger på en skrænt, hævet over de store, åbne sletter, som Serengeti er kendt for, så der er en smuk udsigt over savannen derfra.

Der er 69 komfortable værelser med to queen size senge, badeværelse en suite og en privat balkon med siddepladser, hvor I kan nyde udsigten over de dyrerige sletter. Derudover er der fire store suiter i to plan, så der er god plads til familier.

Lodgen har en stor pool, hvor I kan ligge og slappe af, når I ikke er på game drives. Derudover er der en bar, hyggelige loungeområder og en stor restaurant, hvor I kan få enten halv- eller helpension. Det hele er smagfuldt indrettet i autentiske afrikanske farver og materialer.

Ngorongoro
Ngorongoro Sopa Lodge

Denne lodge ligger på det højeste punkt på Ngorongoro-kraterets kant, over 500 meter over bunden. Dermed får I fantastiske udsigter over det berømte krater, der er fyldt med vilde dyr.

Udover den perfekte beliggenhed er selve lodgen lavet til at give jer en helt særlig behandling og uforglemmelig tur til Ngorongoro-krateret. Det hele er indrettet komfortabelt og med masser af plads - også til børnefamilier, der vil bo i sammenhængende værelser.

I den velholdte, grønne have fuld af blomster kan I bade i poolen på varme dage, og dynerne på jeres værelser bliver opvarmet med varmedunke på kolde nætter.

I lodgens restaurant, der selvfølgelig også har den storslåede udsigt, er der en stor morgenmadsbuffet, og til frokost og aftensmad kan I selv bestille fra deres menukort.

Tarangire
Tarangire Sopa Lodge

Tarangire Sopa Lodge ligger indeni Tarangire National Park og er omgivet af de mange baobabtræer og elefanter, som parken er kendt for. Den er en del af Sopa Lodges-kæden og lever derfor op til de samme standarder som alle de andre luksuriøse lodges under dét navn.

Lodgen består af flere forskellige bygninger i forskellige niveauer, som alle blender ind med den omgivende natur og forbindes af friskt, grønt græs. Der er et stort, flot poolområde, der egner sig perfekt til en afkølende eftermiddag på jeres lange safaridag.

Der er 75 værelser med to queen size senge, badeværelse en suite, en lille lounge med minibar og privat overdækket veranda. Fire værelse har mulighed for at blive forbundet med et tilstødende værelse, så store familier kan bo sammen.

Det er muligt at få hel- eller halvpension.

Vores rejseforslag

Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.