BESTIL TILBUD
77 34 68 01

Rejser til Namibia

Råt og ufatteligt smukt ørkenland

Rejser til Namibia

  • OVERSIGT
  • REJSEFORSLAG
  • OVERNATNING
  • VEJRET
  • ANDRE DESTINATIONER
  • BESTIL TILBUD

Få fantastisk safari, storslået natur og masser af ørken i Namibia

Når du rejser til Namibia, vil du opleve et imponerende land, hvor modsætninger mødes, og naturen er rå og fantastisk smuk på samme tid. Med en ørken, der er større end Danmark, i et land med kun 2,5 millioner mennesker er der god plads, og både mennesker og dyr har lært at tilpasse sig det tørre klima.

I nord kan du få storslået safari, når tusindvis af dyr samles ved de få vandhuller, der er, og i syd kan du vandre i verdens næststørste kløft, som er Afrikas svar på Grand Canyon i USA. Indimellem kan du udforske den smukke, røde ørken, landet er særligt kendt for. Læs mere om vores rejser til Namibia nedenfor!
Fakta om Namibia
  • Valuta: Rand, Namibisk dollar
  • Sprog: Engelsk
  • Hovedstad: Windhoek
  • Visum: Namibia er visumfri for skandinaviske gæster
Det skal du opleve i Namibia

Namibias ørken

Namib-Naukluft National Park – Namibias smukke ørken

Det særlige ved Namibia er den enorme ørken, Namib, der fylder store dele af landet. Den er verdens ældste og en stor oplevelse at komme ud i. Dens smukkeste side kan du se i Sossusvlei, som er et billedskønt område af op til 300 meter høje, røde sandbanker og øde natur, så langt øjet rækker. Det er en af de mest populære destinationer i landet og et must at opleve på alle rejser til Namibia.

Særligt ved solopgang og -nedgang er det postkortsmukt i det særlige sandlandskab, hvor lyset farver sandet ekstra rødt, og skyggerne bliver ekstra lange. På de flade områder mellem sandbankerne står der indimellem nogle tørre, sorte træer, som kun får de øde omgivelser til at se endnu mere utrolige ud. Derfor tiltrækkes mange fotografer af Namibias ørken.

I nationalparken i det vestlige Namibia kan du også opleve den imponerende dal Sesriem Canyon, der er skabt af Tsauchab-floden, der stadig løber med en smule vand igennem ørkenen. Den har eftersigende fået sit navn fra kolonisterne og betyder “seks”-“reb” på Afrikaans, da de skulle bruge seks stykker reb for at nå helt ned i dalen efter vand. I dag kan du gå i den og se den utrolige natur.

Næsehorn i Etosha National Park, Namibia

Etosha National Park – unikke safarioplevelser

Rejser til Namibia byder også på masser af safarimuligheder. I det nordlige Namibia kan du opleve noget af det rigeste dyreliv, Afrika har at byde på. I det ekstremt tørre land er vand værdifuldt, også for dyrene, og fordi området her får mere regn end i det sydlige Namibia, samles store mængder af vildt i Etosha National Park. Særligt i vinterperioden, hvor der er tørt, er det let at spotte mange dyr, fordi de samles ved de få vandhuller, der forbliver.

For eksempel kan du se en stor bestanddel af det ellers truede sorte næsehorn, der kommer ned for at drikke. Af de andre “Big Five”-dyr kan du være heldig at se elefanter, løver og leoparder, men der lever også mange giraffer, zebraer, gnuer, strudse og mange andre dyr på sletterne i området.

I den våde sæson er her mere frodigt, og det er derfor lidt sværere at finde ligeså store samlinger af dyr som i tørketiden. Til gengæld er det paradis for ornitologer og almindeligt fugleinteresserede, hvor mange sjældne fuglearter flyver i området.

Oversigt over Fish River Canyon i Namibia

Fish River Canyon – Afrikas Grand Canyon

Verdens næststørste kløft findes i Namibia. Omkring floden Fish River i det sydligste af Namibia skærer de gigantiske klippeskrænter igennem landskabet og danner et enestående landskab. 160 kilometer lang, op til 27 kilometer bred og 550 meter dyb i den dybeste del af kløften. Med de mål kan man måske forestille sig et storslået billede, men man skal se det i virkeligheden for at begribe naturens ubegribelige storhed. Meget lig den mere kendte “storebroder” Grand Canyon i USA.

Der er ikke meget vand i floden og derfor heller ikke mange levende væsener, men det er muligt at møde nogle små antiloper på klippesiderne eller en ørn svæve overvågende over kløften. Omgivelserne i sig selv er dog rigelig grund til at besøge Fish River Canyon, hvis du rejser til Namibia.

Sesriem Desert i Namibia

Swakopmund – ferieby ud til Atlanten

Namibiernes foretrukne ferieby er Swakopmund, der ligger midt på vestkysten. Står man på havnepromenaden kan man have ørkenen i ryggen og kigge ud over det uendeligt store Atlanterhav. Byen blev grundlagt at de tyske kolonister som havneby, og man kan stadigvæk se det tyske præg i arkitekturen, der giver byen en historisk charme, som dog er skræmmende tæt på, da Namibia først fik selvstændighed efter Anden Verdenskrig.

Men omgivelserne er skønne, og det kan varmt anbefales at bruge nogle dage her. I dag lever byen blandt andet af at sende turister på diverse action-fyldte ture i faldskærm, på sand board, ATV eller lignende ud i ørkenen. Du kan også tage en længere udflugt til Skeleton Coast nordpå, hvor du kan se kæmpe knogler fra hvaler og skibsvrag, eller du kan bare nyde byen på stranden eller en hyggelig café.

EKSEMPLER PÅ INDKVARTERING I NAMIBIA

Nedenfor kan du se eksempler på anbefalede hoteller og lodges i Sydafrika. Du kan selv sammensætte din indkvartering på din rejse til Sydafrika. Kontakt os, hvis du ønsker at bo et specifikt sted, som ikke fremgår af denne side.

BASIS
Fish River Canyon
Canyon Roadhouse

Canyon Roadhouse er en sjov lodge med god service. Den ligger ved vejen, kun 14 kilometer fra Fish River Canyon. Den har sin egen tankstation og er indrettet i køretema med gamle biler både indenfor og udenfor og en retro indretning, der leder tankerne hen på et eventyrligt road trip for 50 år siden.

Der er 22 værelser, som dog ikke virker gamle. De har komfortable senge, badeværelse en suite, aircondition og mulighed for at lave kaffe og te på værelset. Der er også et familieværelse med plads til fire.

Lodgen tilbyder også en restaurant og bar, en udendørs pool og sikkerhed døgnet rundt.

Sesriem Desert (Sossusvlei)
Sossus Oasis Camp Site

Denne camp ligger midt i den berømte Namib-ørken, tæt ved indgangen til Sossusvlei, så I er ikke langt fra de smukke sandbanker, når I skal udforske ørkenlandskabet fra solopgang. Den er for jer, der ikke har noget imod at sove i telt for til gengæld at være tæt på naturen og kunne lytte til ørkenens dyr om natten.

Campen består af 12 individuelle, overdækkede pladser. I kan campere i grupper mellem to og seks personer på hver plads. Alle har deres eget toilet, bruser med koldt og varmt vand, en grill, opvaskeudstyr og elektricitet, så der er tale om luksuscamping.

Udover de individuelle pladser er der en veranda, hvor I kan sidde og hygge jer med de andre gæster, samt en pool, hvor I kan blive kølet ned i varmen.

Windhoek
Hotel Safari

Hotel Safari er et stort, godt hotel i Windhoek til jer, der ikke vil bruge hele budgettet på den seng, I sover i. Det er rent og pænt og ligger lige ved Eros-lufthavnen, så det er nemt at komme til og fra, når I ikke skal være i byen så længe.

Der er 98 standardværelser med en dobbeltseng eller to enkeltsenge og en sovesofa, der kan redes op til en tredje person. Alle værelser har badeværelse en suite, aircondition, tv og mulighed for at lave te og kaffe på værelset. Der er også suiter og familieværelser til flere personer.

Hotellets restaurant serverer en alsidig, familievenlig buffet morgen, middag og aften. På terrassen kan man få lettere måltider hele dagen.

The Elegant Guest House

The Elegant Guest House er et lille, nydeligt hotel i den sikre bydel Klein Windhoek. Det er et intimt sted med kun seks værelser, men det har alt, hvad man skal bruge og en personlig service oveni det.

Værelserne har en dobbeltseng, badeværelse en suite, tv, aircondition og fri internet.

Derudover kan I benytte hotellets have, hvor der er en pool og havemøbler, så I kan sidde og slappe af, når I ikke er ude i byen. Der er gratis kaffe og te hele dagen. Morgenmad er inkluderet i alle bookinger.MELLEMKLASSE
Fish River Canyon
Canyon Village

Canyon Village er nærmest en lille landsby af murstenshuse med stråtag, der står i en hesteskoform i det rå stenlandskab tæt på Fish River Canyon. Der er et stort hovedhus med restaurant, og så er der en masse mindre huse, som I bor i.

Der er 42 værelser i forskellige størrelser, så der er plads til både par og familier. Der er badeværelse en suite, aircondition og gratis kaffe og te på værelserne.

Til den lille “landsby” hører også en pool, hvor I kan få en forfriskende dukkert på varme dage. Og på den udendørs restaurant eller verandaen kan I nyde solnedgangen over det smukke landskab.

Fish River Lodge

Fish River Lodge er en ny, arkitektonisk flot lodge, der ligger på kanten af kløften, så I har fantastiske udsigter fra morgen til aften. Vejen dertil er over åbne sletter, men så ligger lodgen til gengæld også for sig selv, og I får en unik oplevelse ved at bo her.

Der er 20 private huse langs kløftens kant, hvor I bor i lækkert indrettede værelser. Der hører også en udendørs bruser til hver, så I kan bade i naturen, og der er en terrasse til hver, hvor I kan ligge og sove under stjernehimlen eller dyrke morgengymnastik i uforglemmelige omgivelser.

Ved hovedbygningen er der en indendørs lounge og et spiseområde, hvor morgenmaden og aftensmaden bliver serveret. Udendørs er en stor terrasse med pool og solstole, så I kan sidde og slappe af med den fantastiske udsigt.

Sesriem Desert (Sossusvlei)
Desert Camp

Desert Camp er en nydelig camp midt i Namib-ørkenen, hvor I kan bo i de rå, fascinerende omgivelser, men uden at skulle medbringe eget telt. Campen ligger cirka fem kilometer fra indgangen til Sossusvlei, hvor I skal ind og vandre i de høje, røde sandbanker.

Campen består af 20 økovenlige, permanente luksustelte. De er delvist murede og delvist dækket af kanvas, så de er høje nok, til man kan stå og gå indeni dem. I hver er der to enkeltsenge og en sovesofa, hvor to børn under 12 kan sove uden at betale ekstra. Der er et simpelt badeværelse en suite med toilet og bruser, og uden for teltet er en terrasse med kitchenette, grill, lys og elektricitet.

I kan få mad og råvarer leveret, eller I kan bestille en kok på stedet til at lave mad til jer.

I campen er der også nogle hyggelige fællesområder, hvor I kan spise sammen, en pool og en bar, så I kan nyde ferien i ørkenen.

Desert Quiver Camp

Denne luksuscamp kombinerer det simple liv i ørkenen med en vis komfort. Her er der tale om egentlige huse med en lækker indretning, men stadigvæk i de nøgne omgivelser, hvor I kan nyde den uspolerede natur langt væk fra civilisationen. Campen ligger cirka fem kilometer fra indgangen til Sossusvlei.

Der er 24 små huse, som er nybyggede i et unikt design. De har et soveværelse med to enkeltsenge, en sovesofa med plads til to børn, der kan bo der gratis, hvis de er under 12 år, og et badeværelse en suite. Udenfor er en overdækket terrasse med en grill, køleskab, kogeplader og andet køkkenudstyr, så I selv kan lave mad.

Råvarer kan bestilles i receptionen. Ellers kan I spise på den nærliggende Sossusvlei Lodge.

Campen har også nogle fællesområder, hvor I kan spise sammen i større grupper, og en pool, I kan dase ved om dagen.

Windhoek
The Utopia Boutique

The Utopia Boutique ligger i det rolige, sikre område Klein Windhoek, hvor de fleste turister bor, og hvor der er restauranter og butikker. Det er et godt sted at bo, og hotellet er meget charmerende med sin grønne have og lave huse.

Der er 11 standardværelser og seks suiter. Alle værelser har badeværelse en suite, internet, tv, aircondition og en lille balkon eller terrasse, så I kan sidde udenfor og nyde den friske luft i fred og ro.

I haven er der pool, så også her kan I ligge og slappe af i grønne omgivelser midt i byen.

Der er også restaurant på hotellet, så I kan spise på stedet, hvis I ikke vil ud at udforske Windhoeks kulinariske muligheder.

Etosha National Park
Halali Lodge

Halali Lodge er en fin melleklassesindkvartering, der er praktisk beliggende indeni Etosha National Park, så det er nemt at komme på game drives derfra. Der er adskillige vandhuller tæt på, hvor I kan se tørstige elefanter eller andre dyr i deres naturlige habitat, så det er en ægte safarioplevelse, I får her.

Lodgen har forskellige værelsestyper i forskellige størrelser. Der er alt fra almindelige dobbeltværelser til huse med plads til en stor familie, hvor I selv kan lave mad. Alle værelser og huse har aircondition, badeværelse en suite og et køleskab.

Der er en pool i lodgen, som alle kan benytte til at slappe af og blive afkølet i varmen. Derudover er der en bar og restaurant.

Swakopmund
A la Mer Hotel

I hjertet af Swakopmund, helt ned til stranden, ligger dette dejlige hotel. Beliggenheden bliver simpelthen ikke bedre, når I er i den tyskklingende kystby.

Der er 23 værelser på A La Mer Hotel. De har alle en stor, dejlig dobbeltseng, badeværelse en suite og en privat balkon eller terrasse, så I kan nyde udsigten til Atlanterhavet, mens I ligger i sengen.

Der er en café på hotellet, som disker op med en international morgenmadsbuffet og ellers serverer kaffe og snacks resten af dagen.

Udenfor kan I sidde på hotellets terrasse og nyde solen, eller I kan forkæle jer selv med en massage eller anden wellness-behandling i deres spa-afdeling.

LUKSUS
Sesriem Desert (Sossusvlei)
Sossusvlei Lodge

Sossusvlei Lodge er indkvarteringen for jer, der ikke vil gå på kompromis med komforten, bare fordi I er midt ude i ørkenen. Denne lodge minder mere om et lækkert hotel, og her skal I ikke selv lave mad eller gøre rent - alt bliver serveret for jer. Desuden ligger den lige ved indgangen til Sossusvlei, så heller ikke her er der en finger at sætte på lodgen.

Der er 44 huse, der hver har et rummeligt soveværelse med en dobbeltseng eller to enkeltsenge, en sofa, plads til at pakke ud, aircondition, stort badeværelse en suite og en terrasse ude foran. Der kan sove to voksne og et barn under 12 år i hvert hus. I nogle huse er der to værelser, der kan forbindes til ét stort familiehus.

Lodgen har en restaurant, der serverer en stor morgenmadsbuffet, dagens ret til frokost og en buffet til aftensmad med alt fra friske salater til kød på grillen.

Der er også en pool, stor solterrasse og en bar, hvor I kan sidde sammen i større grupper og nyde varmen og livet.

Moon Mountain Lodge

Denne lodge ligger 56 kilometer fra indgangen til Sossusvlei, men det vejer oplevelsen af at bo her bestemt op for. Lodgen ligger for foden af bjergkæden Naukluft Mountains og ikke i nærheden af en masse andre camps, så her har I fantastiske udsigter over ørkenlandskabet - helt for jer selv.

Der er 17 eksklusive luksustelte, der hver har en lille, privat pool ude foran, så I kan nyde synet af det tørre land, mens I selv bliver dejligt afkølede. I teltene, som minder mere om små huse, er en komfortabel dobbeltseng, lille loungeområde og badeværelse en suite.

I lodgens hovedbygning er en restaurant og en bar, hvor I kan spise alle måltider og få en forfriskning efter en oplevelsesrig dag i ørkenen.

Windhoek
Hilton Windhoek

Hiltons hotel i Windhoek er stort og moderne og ligger meget centralt i byen. Så vil I have et luksuriøst ophold i midten af Windhoek, hvor I kan sidde på en tagterrasse og drikke drinks, mens I ser solen gå ned over Namibia, er det ideelt.

Værelserne er rummelige, komfortable og elegant indrettede. De kommer i forskellige størrelser og standarder, så uanset hvor mange I er, er der plads til jer.

Der er en restaurant, café, sushibar, sportsbar og rooftop bar på hotellet, så I skal ikke bevæge jer langt for at få lækre sager at spise og drikke.

Derudover er der en udendørs pool, et fitnesscenter og en spa-afdeling, så I kan holde velværet i top under jeres ophold.


VEJRET I NAMIBIA

Find din Afrika-rejse

Rejser til Kenya
Kenya

Kenya har alt for safarielskeren og mere til. Her vandrer tusindvis af vilde dyr på savannen, og chancen for at se mange dyr på safari er stor. Kenya er også rig på kontraster med grønne stepper, halvørkener, frodige regnskove og så kan du møde det farverige urfolk, Masaierne. Kombinér en safarirejse til Kenya med afslapning på de sandstrande i kystbyen Mombasa eller på Zanzibar.

Rejser til Sydafrika
Sydafrika

Sydafrika er et af Afrikas mest populære rejselande med fantastiske oplevelser i alle genrer. Besøg de livlige storbyer og mærk Sydafrikas rige historie og kultur. Oplev det berømte Table Mountain i Cape Town, Sydafrikas naturvidundere på den smukke Panorama Route, og se det storslåede dyrerige i en af de private dyrereservater eller den store Kruger nationalpark.

Rejser til Tanzania
Tanzania

Få den ultimative safarioplevelse i Tanzanias imponerende nationalparker. Serengeti National Park er en af Afrikas største, men snyd ikke dig selv for Ngorongoro-krateret, Lake Manyara, Victoriasøen og selvfølgelig det legendariske bjerg, Kilimanjaro. Kombinér din safari i Tanzania med badeferie på landets paradis-ø Zanzibar, hvor du finder lange hvide sandstrand og azurblåt vand.

Rejser til Uganda
Uganda

I Uganda venter både unikke safari- og naturoplevelser. Landets smukke, grønne og frodige er hjemsted for et imponerende dyreliv. Se de sjældne bjerggorillaer Bwindis regnskov og tag på chimpanse-trekking i Kibale National Park. Uganda er også rig på Big 5 safari oplevelser, særligt i Queen Elizabeth National Park, hvor du tilmed kan opleve det fantastiske vandfald, Murchison Falls.

Rejser til Zimbabwe
Zimbabwe

Som rejsemål er Zimbabwe mindre kendt, og det er faktisk ikke helt fair. Landet rummer lige så fantastiske safarioplevelser som sine mere kendte nabolande, samt en smuk, varieret natur med adskillige arkæologiske områder på UNESCOS Verdensarvsliste. Og så er det jo i Zimbabwe, at et af verdens store naturvidundere, Victoria Falls, kan opleves. Rejs til en uopdaget perle i Sydøstafrika!

Rejser til Namibia
Namibia

Namibia er endeløse horisonter, hvad end du spejder ud over Etosha National Parks spektakulære sletter med sit imponerende dyreliv eller den endeløse, røde ørken i Sossusvlei, hvor sanddunerne er op til 325 m. høje. Tag på vandretur i Fish River Canyon med sit spektakulære klippelandskab, og oplev landets tyske kolonifortid i hovedstaden, Windhoek og Swakopmund ved Atlanterhavet.

Rejser til Zanzibar
Zanzibar

Godt 40 km ud for Tanzanias kyst ligger et sandt ferieparadis. Zanzibar byder på pudderhvide sandstrande og et turkisblåt hav rigt på farvestrålende koraller. Hovedstaden Stone Town er desuden på UNESCOS Verdensarvsliste og byder på smalle gader, duftende markeder og flot, gammel koloniarkitektur. Oplagt som afslutning på en safari rejse i eks. Tanzania eller Kenya.

Rejser til Seychellerne
Seychellerne

Seychellerne er en relativt uberørt ferieperle, der kan prale med at huse 6 ud af verdens 10 bedste strande! De tre største øer, Mahé, Praslin og La Dique er sande paradisøer, der udover sine smukke strande byder på farverige koralrev, et rigt dyreliv under vandet og små, hyggelige landsbyer. Afslut en safari rejse til eks. Tanzania med luksus badeferie på Seychellerne.

Rejser til Mauritius
Mauritius

Mauritius er endnu en afrikansk paradis-ø i Det Indiske Ocean. Øen byder på betagende natur med gyldne sandstrande, gamle vulkaner og smukke nationalparker. På grund af sin begrænsede størrelse, kan man nemt gå på opdagelse i alle øens områder, selvom de mange sandstrande ud til det krystalklare hav lokker! Kombinér en rejse til f.eks. Sydafrika med et ophold i Mauritius.

Rejser til Botswana
Botswana

Der bor kun to millioner mennesker i det sydafrikanske land Botswana, men der lever flere dyr, end du kan forestille dig. I den nordlige del af landet, hvor klimaet er mere frodigt end ørkenen i syd, kan du opleve stort set alle de dyr, man forbinder med Afrika. Kombinér evt. en rejse til Botswana med safari i Sydafrika, Victoria Falls i Zimbabwe eller den fascinerende ørken i Namibia.

Rejser til Mozambique
Mozambique

Mozambique i det østlige Afrika er en stærkt undervurderet rejsedestination. Hvis du vil have fantastiske tropestrande med fred og farverige koralrev, er landet faktisk helt perfekt til formålet. Samtidig kan du komme på safari i Gorongosa National Park, hvor du både kan se løver, elefanter, flodheste og mange andre vilde dyr. Og du kan møde den varme befolkning og dens farverige kultur i hovedstaden, Maputo.

Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

 Sådan bestiller du en rejse hos os
Kontakt os
Du får personlig rejsevejledning
Din rejse bliver booket
Du skal ud at rejse

Udfyld kontaktformularen ovenfor. Det gør ikke noget, hvis der mangler et par detaljer – vi skal nok hjælpe med rejseplanen! Du kan også ringe til os på tlf: 77 34 68 01

Hos African Spirit får du din helt egen rejsekonsulent. Sammen gennemgår I dine rejseønsker og får afklaret alle spørgsmål, så rejsen bliver skræddersyet til dig.

Når din rejse er præcis som den skal være, booker vi den og sørger for, at alle detaljer er på plads, så du er helt klar til afrejse. Nu kan du godt begynde at glæde dig!

Så kom dagen, og du er klar til at starte din drømmeferie! African Spirit er med hele vejen. Din personlige rejsekonsulent står altid klar til at hjælpe før, under og efter din rejse.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.