BESTIL TILBUD
77 34 68 01

Rundrejse i Sydafrika med dansk rejseleder

Cape Town, safari og landets smukkeste natur

Rundrejse i Sydafrika med dansk rejseleder

 • OVERSIGT
 • INDHOLD OG PRISER
 • OVERNATNING
 • ALLE REJSEFORSLAG
 • BESTIL TILBUD

Oplev alt det bedste af Sydafrika

Kom med på denne grupperejse, hvor vi nøje har udvalgt de bedste oplevelser i Sydafrika. Anført af vores erfarne rejseleder Lars vil du få et omfattende indblik i Sydafrikas natur, kultur og dyreliv. Du vil blandt andet besøge hovedstaden Cape Town, det idylliske vinland og smukke stop på Garden Route. Herefter flyver du til Johannesburg, hvorfra du kommer på safari i Kruger National Park og kører på Panorama Route.

Rejseplan
DAG 1: AFREJSE FRA DANMARK

Rundrejsen begynder søndag eftermiddag i Kastrup Lufthavn, hvor du mødes med resten af den danske gruppe og rejseleder Lars Faursholt. Han vil stå klar til at modtage jer, så I ikke er i tvivl om, hvor I skal gå hen.

I hilser på hinanden og tjekker ind. I flyver med Emirates via Dubai til Cape Town.

I flyver om natten og lander næste formiddag.

DAG 2: ANKOMST TIL CAPE TOWN

Velkommen til Sydafrika! I lander i Cape Town, hvor jeres lokale guide står klar i lufthavnen til at modtage jer. Herfra bliver I kørt til jeres hotel i centrum.

I kan bruge resten af dagen og aftenen, som I ønsker. Vi kan anbefale et godt måltid mad og en tidlig nattesøvn, så I er klar på de mange oplevelser, der venter.

Overnatning inkl. morgenmad:

DAG 3 OG 4: CAPE TOWN

De to dage i Cape Town er på egen hånd. Vi har flere forslag til, hvad I bør opleve i Kapstaden og hjælper gerne med at tilkøbe aktiviteter.

Table Mountain er et must i Cape Town. Uanset om bjerget er indhyllet i skyer, eller står i kontrast til en blå himmel, er det et imponerende syn hver gang. Faktisk er Table Mountain hjemsted for en af verdens mindste, men rigeste koncentrationer af vilde blomster og planter. I kan tage kabelbanen til toppen og nyde udsigten over byen og havet.

Vi anbefaler også en tur ud på halvøen, hvor Kap Det Gode håb findes. Vejen langs Afrikas sydligste kyst er utroligt smuk, og der er flere interessante stop på vejen. Boulder’s Beach er et af dem. Her kan I se den berømte pingvinkoloni, som holder til på den fineste sandstrand.

I kan også komme på et cruise ud og se tusindvis af sæler og havfugle på Duiker Island. Eller hvad med en tur til Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet? Der er nok at opleve – vi hjælper gerne med at planlægge det.

Overnatning inkl. morgenmad:

DAG 5: VINLANDET

Efter morgenmad på hotellet i Cape Town sætter I kurs mod vinlandet nordøst for hovedstaden. Efter omkring 45 minutters kørsel vil I se bølgende bakker med lange vinranker og fine, gamle huse i hollandsk kolonistil. Med sine naturskønne landskaber, rige kulturarv og verdensberømte vine er vinlandet en destination, der går lige i hjertet på alle, der besøger området.

I tjekker ind på jeres hotel i udkanten af vinbyen Stellenbosch og har resten af dagen på egen hånd. Vi anbefaler at tage ud og besøge en af de mange vingårde, slentre i de historiske byer i området eller besøge et museum, hvor I kan blive klogere på vinlandets historie.

Overnatning inkl. morgenmad:

DAG 6: HELDAGSTUR MED VINSMAGNING

I dag er der vin på menuen. Som en del af rejsen kommer I på en heldagstur med vinsmagning på fire forskellige vingårde:

Spier: Kombineret vin- og chokoladesmagning på det berømte vinhus Spier. Stedets chocolatier udvælger håndlavede chokolader, der passer til udvalgte vine.

Zevenwacht: På denne vingård bliver I inviteret ind at sidde i vinkælderen med udsigt til de store vintønder og smage på seks af husets produktioner.

La Motte: Denne vingård har bygninger fra 1700-tallet, hvor franske ejere producerede vin på markerne omkring. Siden er bygningerne blevet stilfuldt istandsat og vinene forfinet. Smag på alt fra klassikere som deres Sauvignon Blanc til den eksklusive Pierneef-kollektion.

Fairview: Her vil I lære om vinproduktionen på en kendt vingård med mange forskellige vine. I får selvfølgelig også lov at smage på forskellige vine udvalgt efter sæsonen.

På Fairviews farm style restaurant Goatshed får I en lækker frokost. Her er lokale råvarer i fokus, og de producerer blandt andet deres egne oste.

Overnatning inkl. morgenmad:

DAG 7: OUDTSHOORN OG KNYSNA

Efter morgenmad på hotellet i Stellenbosch går turen mod Knysna på kysten, men på vejen gør I stop i Oudtshoorn.

Oudtshoorn er kendt for sine mange strudsefarme. De tjente store penge i anden halvdel af 1800-tallet, hvor enhver respektabel dame i Vesten måtte eje strudsefjer. I dag er fjerene måske gået af mode, men farmene eksisterer endnu.

Vi har indlagt et besøg på Cango Ostrich Show Farm, hvor I får mulighed for at se strudseæg og strudseunger. I kan kramme den venlige struds Betsie, fodre dem, få en nakkemassage af en struds og lære om strudsefarmene.

Efter rundturen kører I videre til Knysna, hvor I kan bruge eftermiddagen på at slappe af inden aftenens dinner cruise.

Knysna er en populær ferieby på den såkaldte Garden Route, der er en særligt smuk køretur på Sydafrikas sydkyst. Byen ligger i en bugt med indbydende, azurblåt vand, omgivet af grøn skov. Her er mange sejlbåde og andre former for vandsport.

Aftenen byder på et dinner cruise med The Paddle Cruiser, som er Sydafrikas eneste hjuldamper. Ombord på det kendte skib kommer I rundt i den idylliske bugt, mens I kan nyde et lækkert aftensmåltid og solnedgangen fra dækket.

Overnatning inkl. morgenmad:

DAG 8: HELDAGSTUR I KNYSNA

I dag er der natur på programmet, når I skal på den guidede heldagstur Featherbed Eco Experience. På denne tur vil I lære den unikke natur i og omkring Knysna-bugten at kende.

Efter en god morgenmad på hotellet går I ombord på færgen, der sejler jer til naturreservatet Featherbed. Reservatet ligger ude på det stykke land, der hedder Western Head, som er, hvor Atlanterhavets bølger strømmer ind i bugten.

Herude findes et rigt marine- og planteliv, som jeres guide vil vise jer. I kommer til at se grøn skov, stejle sandstensklipper og oldgamle havgrotter. I kan vælge at gå eller blive kørt rundt.

Som en del af turen får I serveret frokost på en udendørs restaurant, hvor I kan sidde og spise under de lokale Milkwood-træer.

Når I kommer tilbage til Knysna, er resten af dagen på egen hånd.

Overnatning inkl. morgenmad:

DAG 9: PORT ELIZABETH

Turen fortsætter ad Garden Route op til Port Elizabeth, som er en stor by med gode badestrande. Byen ligger i Algoa Bay, som er en del af Sydafrikas Sunshine Coast. Her er masser af muligheder for at surfe, dyrke vandsport og spotte havdyr som delfiner og hvaler.

I kører afsted fra Knysna efter morgenmaden, så I har en god, lang eftermiddag i Port Elizabeth. Vi har valgt et hotel, der ligger fem minutter fra en af byens bedste strande, så I kan nemt gå ned og slappe af ved havet.

Overnatning inkl. morgenmad:

DAG 10: AFREJSE TIL KRUGER NATIONAL PARK

Så er det blevet tid til safari! Efter morgenmad på hotellet i Port Elizabeth bliver I kørt til lufthavnen, hvor I flyver til Johannesburg. I Johannesburg lufthavn bliver I hentet og bragt til jeres lodge i Kruger National Park.

Nationalparken i det nordøstlige Sydafrika er en af Afrikas mest prominente safaridestinationer. På et areal, der er større end Israel, lever alle de kendte afrikanske dyr i deres naturlige omgivelser. Kruger er blandt andet hjemsted for “the Big Five”, som tæller elefanten, løven, leoparden, næsehornet og bøflen. Men også giraffer, zebraer, antiloper, flodheste, krokodiller og hundredvis af fuglearter lever her.

Hvis tiden tillader det, kommer I allerede om eftermiddagen ud på et game drive. Det vil sige en køretur i nationalparken, hvor I leder efter dyrene og forhåbentlig ser en masse. Hvis ikke det kan nås på ankomstdagen, får I et game drive på dag 12.

Overnatning inkl. morgen- og aftensmad:

DAG 11: SAFARI I KRUGER NATIONAL PARK

Denne dag er dedikeret til mødet med Kruger National Parks vilde dyr. I står tidligt op for at drage ud på game drive. Dagens tidlige timer er et fantastisk tidspunkt at kigge efter dyr, da temperaturerne er behagelige, og dyrene er aktive.

Både vores egen safariekspert Lars og den lokale guide, som er med på turen, har en enorm viden om dyrelivet i Sydafrika, så undervejs vil I lære en masse om dyrene og naturen i Kruger. De ved også, hvor de skal køre hen for at se mest mulig, så I kan godt glæde jer til denne heldagstur.

Midt på dagen vil I gøre stop til frokost, hvor I kan nyde en scenisk picnic i naturen eller på en camp. Herefter fortsætter safariekspeditionen, indtil I vender retur til aftensmad i lodgen.

Overnatning inkl. morgen- og aftensmad:

DAG 12: HELDAGSTUR PÅ PANORAMA ROUTE

Det sidste højdepunkt på denne rundrejse er Panorama Route, som i den grad må siges at være et højdepunkt. Efter morgenmad i lodgen kører I afsted til den kendte rute.

Ruten snor sig gennem Mpumalanga-provinsens fyrretræsskove, græssletter, subtropiske bush og smukke bjerge. På vejen vil I stoppe ved en række naturlige seværdigheder, blandt andet:

Three Rondavels: De tre bjergtoppe, som kan ses fra vejen, er opkaldt efter den traditionelle afrikanske hustype rondavel. Disse er nemlig helt runde med et spidst tag på toppen – ligesom formen på bjergtoppene.

God’s Window: 700 meter over den grønne fyrretræsskov findes dette berømte udsigtspunkt. Her kan I få en helt fænomenal udsigt over området, der virker uendeligt stort. På en klar dag kan I se Lebombo-bjergene på grænsen til Kruger National Park og Mozambique.

Bourke’s Luck Potholes: Dette geologiske fænomen er helt unikt. De såkaldte potholes er opstået, hvor to floder mødes. Vandstrømmene har skabt huller i undergrunden, som ligner runde bassiner fyldt med vand. Sammen med klippernes bløde former ser det ret bizart, men meget flot ud.

Efter at have set alle Panorama Routes vidunderlige naturfænomener kører I tilbage til lodgen. Afhængigt af tidsplanen kører I på eftermiddags game drive inden aftensmaden.

Overnatning inkl. morgen- og aftensmad:

DAG 13: AFREJSE FRA SYDAFRIKA

Ovenpå mange oplevelsesrige dage er det blevet tid til at rejse hjem. I spiser morgenmad på lodgen og bliver herefter kørt til lufthavnen i Johannesburg.

Herfra flyver I via Dubai hjem til Danmark.

DAG 14: HJEMKOMST TIL DANMARK

I lander i Kastrup Lufthavn lørdag formiddag.

Tak for en god tur.

Rejseleder, Lars Faursholt

Lars FaursholtLars Faursholt er 52 år gammel og bor i Jylland. Han har arbejdet i rejsebranchen siden 1991 og har været udstationeret som rejseleder for forskellige rejsebureauer i mere end otte år. I dag er han rejseleder på freelancebasis med speciale i Afrika og Stillehavsregionen.

African Spirit har tidligere samarbejdet med Lars Faursholt på grund af hans indgående kendskab til Afrika. Han har gennemført over 60 safarirejser i Østafrika og 16 rundrejser i Sydafrika. Og så skrev han historie, da han tidligere i år bragte den første blinde dansker til toppen af Kilimanjaro. Nu har vi fornøjelsen af at arrangere en rundrejse med ham igen, og vi er ikke i tvivl om, at det bliver en succes.

På rundrejsen i Sydafrika vil Lars kunne dele ud af sin store viden og erfaringer fra tidligere rejser i landet. Om Sydafrika siger han selv:

“Det er et af mine farvoritrejsemål. Jeg kender Sydafrika rigtig godt og ved alt om, hvilke unikke oplevelser landet byder på, og hvor man finder de bedste restauranter. Især Cape Town er helt fantastisk med de mange smukke oplevelser, området byder sine gæster. Jeg holder meget af at dykke med hvidhajer og hopper ned i buret, hver gang jeg får mulighed for det.”

Rejsen indeholder
 • Fly tur/retur fra København
 • Fly fra Port Elizabeth til Johannesburg
 • Alle lufthavnstransfers
 • Transport i minibus med aircondition
 • Indkvartering på standardværelser på de nævnte hoteller og lodges
 • Alle nævnte måltider
 • Entré til nationalparker og seværdigheder på alle nævnte ture
 • Dansk rejseleder – Lars Faursholt
 • Lokale guides
 • Aktiviteter i Cape Town og Port Elizabeth
 • Afbestilling- og rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Drikkepenge
Rejseleder, Lars Faursholt

Lars FaursholtLars Faursholt er 52 år gammel og bor i Jylland. Han har arbejdet i rejsebranchen siden 1991 og har været udstationeret som rejseleder for forskellige rejsebureauer i mere end otte år. I dag er han rejseleder på freelancebasis med speciale i Afrika og Stillehavsregionen.

African Spirit har tidligere samarbejdet med Lars Faursholt på grund af hans indgående kendskab til Afrika. Han har gennemført over 60 safarirejser i Østafrika og 16 rundrejser i Sydafrika. Og så skrev han historie, da han tidligere i år bragte den første blinde dansker til toppen af Kilimanjaro. Nu har vi fornøjelsen af at arrangere en rundrejse med ham igen, og vi er ikke i tvivl om, at det bliver en succes.

På rundrejsen i Sydafrika vil Lars kunne dele ud af sin store viden og erfaringer fra tidligere rejser i landet. Om Sydafrika siger han selv:

“Det er et af mine farvoritrejsemål. Jeg kender Sydafrika rigtig godt og ved alt om, hvilke unikke oplevelser landet byder på, og hvor man finder de bedste restauranter. Især Cape Town er helt fantastisk med de mange smukke oplevelser, området byder sine gæster. Jeg holder meget af at dykke med hvidhajer og hopper ned i buret, hver gang jeg får mulighed for det.”

Rejsen indeholder
 • Fly tur/retur fra København
 • Fly fra Port Elizabeth til Johannesburg
 • Alle lufthavnstransfers
 • Transport i minibus med aircondition
 • Indkvartering på standardværelser på de nævnte hoteller og lodges
 • Alle nævnte måltider
 • Entré til nationalparker og seværdigheder på alle nævnte ture
 • Dansk rejseleder – Lars Faursholt
 • Lokale guides
 • Aktiviteter i Cape Town og Port Elizabeth
 • Afbestilling- og rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Drikkepenge
ALLE OVERNATNINGSTEDER PÅ REJSEN
Cape Town
StayEasy Cape Town City Bowl

Dette moderne hotel ligger helt centralt i Cape Towns downtown - på det livlige hjørne af Bree Street og Brand Street. Lige uden for døren findes masser af internationale spisesteder og butikker, og der er kun to kilometer til den populære V&A Waterfront.

Hotellet har 302 værelser indrettet i en pæn, frisk stil. De har en dobbeltseng eller to enkeltsenge, badeværelse, tv, køleskab, kaffemaskine og gratis wi-fi.

Morgenmaden er inkluderet. Det er en almindelig continental morgenmadsbuffet, som kan nydes i hotellets store, lyse restaurant. Der er også et stort, moderne lounge-område, hvor man kan sidde og slappe af.

Winelands
Stellenbosch Lodge

Dette charmerende hotel ligger lidt uden for den berømte vinby Stellenbosch, i hjertet af vinlandet. Du er omgivet af bløde bakker med vinmarker, gamle gårde og bjergtoppe i horisonten. Hotellet er holdt i en gammeldags, landlig stil, men har moderne faciliteter.

Der er 53 dobbeltværelser med udsigt til bjerge eller vinmarker. Nogle har dobbeltseng, andre to enkeltsenge. Alle har badeværelse ensuite, tv, gratis wi-fi og mulighed for at lave kaffe og te.

Hotellet har restauranten De Koetz, som både serverer en buffet og à la carte. Her kan du nyde den inkluderede morgenmad. Når du ikke er på udflugt, kan du slappe af ved hotellets pool.

Knysna
Premier Resort The Moorings

Dette resort har en vidunderlig placering ned til vandet i Knysna-bugten. Resortet har sin egen private bådebro, hvorfra I kan sejle ud og opdage den smukke natur i Knysna. Resortet ligger afsides med ro til at nyde omgivelserne.

Der er 74 værelser, hvoraf nogle kommer med en king size seng og andre med to twin size senge. Alle har badeværelse ensuite, tv, gratis wi-fi, aircondition, hårtørrer og mulighed for at lave kaffe og te.

Resortet har en pool i haven, hvor du kan slappe af efter en dag på udflugt. Med direkte adgang til terrasse og poolområde ligger Salmon Restaurant, hvor I får morgenmad.

Port Elizabeth
The Kelway Hotel

The Kelway Hotel er et nydeligt hotel i Queen Elizabeth. Det ligger meget belejligt tæt på lufthavnen, men stadigvæk inde i et beboelseskvarter med kun fem minutters gang til stranden.

Hotellets værelser er simpelt, men pænt indrettet med en king size seng, badeværelse ensuite, gratis wi-fi, tv, aircondition og mulighed for at lave kaffe og te. De har udsigt til enten havet eller bjerge.

Er du ikke til sand, kan du blive afkølet i hotellets pool og nyde varmen i en solstol på den store terrasse med havudsigt. Hotellet har en hyggelig restaurant og bar, hvor den inkluderede morgenmad bliver serveret.

Kruger
Nkambeni Safari Camp

Denne camp er et ideelt sted at bo på en safari i Kruger. Den ligger i udkanten af nationalparken, så du nemt kan køre på game drives, men også kommer hurtigt til Panorama Route. Campen ligger i naturlige omgivelser af grønne træer, og du kan måske spotte en flodhest ved det nærliggende vandhul.

Du kommer til at bo i et af de 150 luksustelte, som er bygget i træ og kanvas på pæle over jorden, så naturen beskyttes bedst muligt. Indeni er der en dobbeltseng med myggenet omkring, badeværelse med både indendørs og udendørs brusebad, aircondition og mulighed for at lave kaffe.

Der er desuden pool, restaurant, bar og loungeområde, hvor du kan bruge tiden mellem jeres game drives.

Vores rejseforslag

Send en uforpligtende forespørgsel på rejsen
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.