BESTIL TILBUD
77 34 68 01

Rejser til Zimbabwe

Verdens største vandfald og tusindvis af elefanter

Rejser til Zimbabwe

  • OVERSIGT
  • REJSEFORSLAG
  • OVERNATNING
  • VEJRET
  • ANDRE DESTINATIONER
  • BESTIL TILBUD

Mærk suset, og føl støvregnen fra det mægtige Victoria Falls

Rejser til Zimbabwe bliver ofte forbundet med det storslåede vandfald Victoria Falls, og man forstår godt hvorfor. De mægtige vandmasser i smukke omgivelser er et helt særligt syn, som ikke fås andre steder i verden.

Det er da også vandfaldet og de nærliggende aktiviteter, vi først og fremmest anbefaler, men en rejse til Zimbabwe kan også byde på fantastisk safari. I Hwange National Park en time fra Victoria Falls finder du et imponerende dyrerige, hvor især elefanterne er til at få øje på.
Fakta om Zimbabwe
  • Valuta: Primært dollar
  • Sprog: Primært engelsk
  • Hovedstad: Harare
  • Visum: Ja – Kan søges her
Det skal du opleve i Zimbabwe

Victoria Falls i Zambabwe

Victoria Falls – verdens største vandfald

Over halvanden kilometer vælter millioner af liter vand ned i dybet med en kraft, man kun kan få respekt for. Victoria Falls i Zimbabwe er et helt unikt syn og retfærdigvis en af Afrikas mest kendte turistdestinationer. Det er det bredeste vandfald i verden og omkring 100 meter dybt. Og du kan komme til at se det helt tæt på, hvilket er en naturoplevelse, du sent vil glemme!

Vandfaldet ligger på grænsen mellem Zimbabwe og Zambia og er skabt af Zambezi River, der løber over 2.700 kilometer gennem det østlige Afrika, men snævres pludseligt ind i den kløft, hvor vandet fosser ned i Victoria Falls. Vandfaldet kaldes Mosi oa Tunya, hvilket betyder ”røgen, der tordner” på de indfødtes sprog. For én ting er synet, men noget andet er lyden af de enorme vandmængder – de kan høres på lang afstand og kunne godt minde om torden.

Du kan køre fordi vandfaldet og få storslåede udsigter fra Victoria Falls Bridge, der krydser floden, hvor vandet falder, men vi anbefaler, at du bliver lidt længere og bor i den nærliggende by. Her er rigeligt at lave – særligt hvis du er til adrenalinpumpende oplevelser. Prøv for eksempel bungy jump, white water rafting eller sky diving ved vandfaldet. Eller tag en helikoptertur over dem for at få den fulde oplevelse af, hvor storslået et naturfænomen det er. Du kan også bare vandre i området og se det fra landjorden på de forskellige udkigsposter.

Afrikansk elefant i Hwange National Park, Zimbabwe

Hwange National Park – et mangfoldigt dyrerige

Rejser til Zimbabwe er andet end udflugter til det verdensberømt vandfald, Victoria Falls. For eksempel er landet fuld af vilde dyr, og der er særdeles gode safarimuligheder bare en times kørsel fra Victoria Falls. I Hwange National Park, der ligger i det nordvestlige hjørne af Zimbabwe, venter over 14.000 kvadratkilometer med vildt, hvor elefantbestanden faktisk er en af de største i Afrika. Så hvis du synes, de majestætiske dyr med store ører er søde, kan det varmt anbefales at kombinere din tur til Zimbabwe med en safari i Hwange National Park.

Udover de mange elefanter lever blandt andre løver, giraffer, zebraer, leoparder, hyæner, grævlinger og vilde hunde. Mere end 100 forskellige arter af pattedyr og tæt på 400 fuglearter er observeret i Hwange, som er Zambias største nationalpark, så der er masser at se.

EKSEMPLER PÅ OVERNATNING I ZIMBABWE

BASIS
Victoria Falls
Mandebele Lodge

Mandebele Lodge er et lille, hjemligt indkvarteringssted, som ligger centralt i byen Victoria Falls. Der er 10 minutters gang til alle centrale butikker og restauranter og en halv times gang til selve vandfaldet.

Der er fire værelser i lodgen, hvoraf tre af dem er tripleværelser og det sidste er et dobbeltværelse. Værelserne er rummelige, har badeværelse en suite og er indrettet med inspiration fra lokal afrikansk stil.

I haven er en pool og terrasse, hvor I kan slappe af, når I ikke er ude at opleve det imponerende vandfald.

Morgenmad er inkluderet.

MELLEMKLASSE
Victoria Falls
Victoria Falls Rainbow Hotel

Dette store hotel ligger i fredelige omgivelser, men i gåafstand til både byens centrum og vandfaldet. Der er en stor, grøn have, en tagterrasse og et poolområde, som er dejligt at have, når I ikke er nede ved vandfaldet.

Der er 88 værelser, der kommer i forskellige størrelser, så de passer til alle rejsende. Alle værelser har egen balkon, aircondition, myggenet, tv og udstyr til at lave kaffe og te.

Der er to restauranter på hotellet. Den ene specialiserer sig i afrikansk mad, mens den anden har et internationalt udbud, så der skulle gerne være noget for alle smagsløg.

The Kingdom Hotel

The Kingdom Hotel er et stort resort med en super beliggenhed i Victoria Falls. Det er det hotel i Zimbabwe, der ligger tættest på vandfaldet, så I skal ikke bruge lang tid på at komme ned og se det majestætiske naturvidunder helt tæt på.

Hotellet har 294 værelser, hvoraf 74 af dem er store nok til en familie eller gruppe på fire. Værelserne er indrettet i varme farver efter den afrikanske tradition og har alle aircondition. Mange af dem har også en privat balkon.

Der er tre restauranter på hotellet: en hovedrestaurant, hvor der er morgenbuffet hver dag, et steakhouse og en italiensk restaurant.

Derudover er der tre pools, fire barer, et kasino og et spa-område.

Batonka Guest Lodge

I den stille del af den populære by Victoria Falls ligger den nydelige Batonka Guest Lodge, hvor I kan bo i fredelige, grønne omgivelser kun tre kilometer fra udsigtsposterne til den helt store attraktion, det enorme vandfald.

Lodgen har 22 værelser med plads til to, badeværelse, tv, internet, aircondition og udsigt til en velholdt have. Her finder I også en pool, hvor I kan nyde Zimbabwes sol, når I trænger til at slappe af.

Der er inkluderet en fuld English Breakfast, og det er muligt at bestille god, hjemmelavet mad til frokost og aften, hvis I ikke vil finde noget ude i byen. Den kan både nydes inde og ude i hotellets restaurant.

LUKSUS
Victoria Falls
Victoria Falls Safari Lodge

Denne lodge ligger i udkanten af Victoria Falls og dermed også længere væk fra vandfaldet (cirka fem kilometer), men til gengæld har det den smukkeste placering og udsigt over savannen, og den minder mere om at være på safari end at være i en turistby som Victoria Falls.

Alle hotellets 72 værelser har en privat balkon, så I kan nyde den fantastiske udsigt i fred og ro. Derudover er værelserne rummelige og luksuriøst indrettede i varme farver og en moderne, men hjemlig stil.

Der er to restauranter i lodgen, hvor den ene er i en såkaldt “boma”, som er en rund, traditionel afrikansk spisesal, hvor der også er forskellige optrædener om aftenen. Her serverer de en afrikansk buffet, mens den anden har et internationalt menukort og en alsidig morgenmadsbuffet.

Der er også en pool i lodgen og en terrasse, hvor I kan slappe af og se, om I kan spotte vilde dyr på savannen.

A’Zambezi River Lodge

A’Zambezi River Lodge er et stort, pænt hotel, der ligger ned til Zambezi-floden, som er den, der løber ned i vandfaldet. Hotellet ligger cirka fem kilometer fra byen Victoria Falls, men til gengæld ligger det i fredelige, smukke omgivelser. Der er en stor have, god plads og en afslappet stemning.

Hotellet har 87 værelser i forskellige størrelser og standarder. Alle værelser har aircondition, tv, myggenet, minibar og mulighed for at lave kaffe og te. De fleste har en balkon, der vender ud mod floden, mens resten vender ud mod haven og den omkringliggende natur.

Der er en forfriskende pool, to restauranter, to barer, et læserum og den store have, hvor I kan slappe af og hygge jer.

VEJRET I HARARE, ZIMBABWE

Find din Afrika-rejse

Rejser til Kenya
Kenya

Kenya har alt for safarielskeren og mere til. Her vandrer tusindvis af vilde dyr på savannen, og chancen for at se mange dyr på safari er stor. Kenya er også rig på kontraster med grønne stepper, halvørkener, frodige regnskove og så kan du møde det farverige urfolk, Masaierne. Kombinér en safarirejse til Kenya med afslapning på de sandstrande i kystbyen Mombasa eller på Zanzibar.

Rejser til Sydafrika
Sydafrika

Sydafrika er et af Afrikas mest populære rejselande med fantastiske oplevelser i alle genrer. Besøg de livlige storbyer og mærk Sydafrikas rige historie og kultur. Oplev det berømte Table Mountain i Cape Town, Sydafrikas naturvidundere på den smukke Panorama Route, og se det storslåede dyrerige i en af de private dyrereservater eller den store Kruger nationalpark.

Rejser til Tanzania
Tanzania

Få den ultimative safarioplevelse i Tanzanias imponerende nationalparker. Serengeti National Park er en af Afrikas største, men snyd ikke dig selv for Ngorongoro-krateret, Lake Manyara, Victoriasøen og selvfølgelig det legendariske bjerg, Kilimanjaro. Kombinér din safari i Tanzania med badeferie på landets paradis-ø Zanzibar, hvor du finder lange hvide sandstrand og azurblåt vand.

Rejser til Uganda
Uganda

I Uganda venter både unikke safari- og naturoplevelser. Landets smukke, grønne og frodige er hjemsted for et imponerende dyreliv. Se de sjældne bjerggorillaer Bwindis regnskov og tag på chimpanse-trekking i Kibale National Park. Uganda er også rig på Big 5 safari oplevelser, særligt i Queen Elizabeth National Park, hvor du tilmed kan opleve det fantastiske vandfald, Murchison Falls.

Rejser til Zimbabwe
Zimbabwe

Som rejsemål er Zimbabwe mindre kendt, og det er faktisk ikke helt fair. Landet rummer lige så fantastiske safarioplevelser som sine mere kendte nabolande, samt en smuk, varieret natur med adskillige arkæologiske områder på UNESCOS Verdensarvsliste. Og så er det jo i Zimbabwe, at et af verdens store naturvidundere, Victoria Falls, kan opleves. Rejs til en uopdaget perle i Sydøstafrika!

Rejser til Namibia
Namibia

Namibia er endeløse horisonter, hvad end du spejder ud over Etosha National Parks spektakulære sletter med sit imponerende dyreliv eller den endeløse, røde ørken i Sossusvlei, hvor sanddunerne er op til 325 m. høje. Tag på vandretur i Fish River Canyon med sit spektakulære klippelandskab, og oplev landets tyske kolonifortid i hovedstaden, Windhoek og Swakopmund ved Atlanterhavet.

Rejser til Zanzibar
Zanzibar

Godt 40 km ud for Tanzanias kyst ligger et sandt ferieparadis. Zanzibar byder på pudderhvide sandstrande og et turkisblåt hav rigt på farvestrålende koraller. Hovedstaden Stone Town er desuden på UNESCOS Verdensarvsliste og byder på smalle gader, duftende markeder og flot, gammel koloniarkitektur. Oplagt som afslutning på en safari rejse i eks. Tanzania eller Kenya.

Rejser til Seychellerne
Seychellerne

Seychellerne er en relativt uberørt ferieperle, der kan prale med at huse 6 ud af verdens 10 bedste strande! De tre største øer, Mahé, Praslin og La Dique er sande paradisøer, der udover sine smukke strande byder på farverige koralrev, et rigt dyreliv under vandet og små, hyggelige landsbyer. Afslut en safari rejse til eks. Tanzania med luksus badeferie på Seychellerne.

Rejser til Mauritius
Mauritius

Mauritius er endnu en afrikansk paradis-ø i Det Indiske Ocean. Øen byder på betagende natur med gyldne sandstrande, gamle vulkaner og smukke nationalparker. På grund af sin begrænsede størrelse, kan man nemt gå på opdagelse i alle øens områder, selvom de mange sandstrande ud til det krystalklare hav lokker! Kombinér en rejse til f.eks. Sydafrika med et ophold i Mauritius.

Rejser til Botswana
Botswana

Der bor kun to millioner mennesker i det sydafrikanske land Botswana, men der lever flere dyr, end du kan forestille dig. I den nordlige del af landet, hvor klimaet er mere frodigt end ørkenen i syd, kan du opleve stort set alle de dyr, man forbinder med Afrika. Kombinér evt. en rejse til Botswana med safari i Sydafrika, Victoria Falls i Zimbabwe eller den fascinerende ørken i Namibia.

Rejser til Mozambique
Mozambique

Mozambique i det østlige Afrika er en stærkt undervurderet rejsedestination. Hvis du vil have fantastiske tropestrande med fred og farverige koralrev, er landet faktisk helt perfekt til formålet. Samtidig kan du komme på safari i Gorongosa National Park, hvor du både kan se løver, elefanter, flodheste og mange andre vilde dyr. Og du kan møde den varme befolkning og dens farverige kultur i hovedstaden, Maputo.

Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

 Sådan bestiller du en rejse hos os
Kontakt os
Du får personlig rejsevejledning
Din rejse bliver booket
Du skal ud at rejse

Udfyld kontaktformularen ovenfor. Det gør ikke noget, hvis der mangler et par detaljer – vi skal nok hjælpe med rejseplanen! Du kan også ringe til os på tlf: 77 34 68 01

Hos African Spirit får du din helt egen rejsekonsulent. Sammen gennemgår I dine rejseønsker og får afklaret alle spørgsmål, så rejsen bliver skræddersyet til dig.

Når din rejse er præcis som den skal være, booker vi den og sørger for, at alle detaljer er på plads, så du er helt klar til afrejse. Nu kan du godt begynde at glæde dig!

Så kom dagen, og du er klar til at starte din drømmeferie! African Spirit er med hele vejen. Din personlige rejsekonsulent står altid klar til at hjælpe før, under og efter din rejse.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.